INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
Tešlai:
-
15 vidutinio dydžio krakmolingų bulvių
-
2 kiaušiniai
-
3 šaukštai kvietinių miltų
-
3 šaukštai krakmolo
-
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
-
300 g maltos kalakutienos
-
1 svogūnas
-
druska pagal skonį
-
juodieji pipirai pagal skonį
Padažui:
-
150 g grietinės
-
150 g pieno
-
1 šaukštas sviesto
-
1 šaukštelis miltų
-
1 česnako skiltelė
-
šiek tiek krapų
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
-
Bulves išvirkite su lupena. Atvėsusias nulupkite, sumalkite ir sumaišykite su kiaušiniais, miltais, krakmolu bei druska. Jei masė per minkšta – įberkite dar šiek tiek krakmolo.
-
Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite faršą. Kai jis apkeps, suberkite smulkintą svogūną ir trumpai pakepkite. Pagardinkite druska bei pipirais.
-
Iš paruoštos bulvių masės suformuokite paplotėlius. Į kiekvieno vidų įdėkite mėsos įdaro ir užlenkite, kad susidarytų blynas.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražaus apskrudimo. Iškepusius laikykite šiltai, kad suminkštėtų.
-
Padažui sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite smulkintą česnaką. Įmaišykite išplaktą grietinę su pienu ir miltais. Kaitinkite, kol masė sutirštės. Galiausiai suberkite smulkintus krapus.