Tradiciniai žemaičių blynai su mėsos įdaru ir švelniu padažu

Tradiciniai žemaičių blynai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

Tešlai:

  • 15 vidutinio dydžio krakmolingų bulvių

  • 2 kiaušiniai

  • 3 šaukštai kvietinių miltų

  • 3 šaukštai krakmolo

  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos kalakutienos

  • 1 svogūnas

  • druska pagal skonį

  • juodieji pipirai pagal skonį

Padažui:

  • 150 g grietinės

  • 150 g pieno

  • 1 šaukštas sviesto

  • 1 šaukštelis miltų

  • 1 česnako skiltelė

  • šiek tiek krapų

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: Apie 45 min.

  1. Bulves išvirkite su lupena. Atvėsusias nulupkite, sumalkite ir sumaišykite su kiaušiniais, miltais, krakmolu bei druska. Jei masė per minkšta – įberkite dar šiek tiek krakmolo.

  2. Įkaitintoje keptuvėje apkepinkite faršą. Kai jis apkeps, suberkite smulkintą svogūną ir trumpai pakepkite. Pagardinkite druska bei pipirais.

  3. Iš paruoštos bulvių masės suformuokite paplotėlius. Į kiekvieno vidų įdėkite mėsos įdaro ir užlenkite, kad susidarytų blynas.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite blynus ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių iki gražaus apskrudimo. Iškepusius laikykite šiltai, kad suminkštėtų.

  5. Padažui sviestą ištirpinkite keptuvėje, sudėkite smulkintą česnaką. Įmaišykite išplaktą grietinę su pienu ir miltais. Kaitinkite, kol masė sutirštės. Galiausiai suberkite smulkintus krapus.