Reikės (apie 20 vienetų):
-
320 g kvietinių miltų
-
190 g cukraus
-
2 kiaušiniai
-
170 g sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
-
8 g vanilinio cukraus
-
5 g kepimo miltelių
-
Žiupsnelis druskos
Kaip gaminti (apie 30 min. + laikas šaldytuve):
-
Sviesto plakimas su cukrumi:
Sviestą sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir plakite iki purios konsistencijos. -
Kiaušinių įmaišymas:
Kai sviesto masė tampa minkšta ir vientisa, įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. -
Sausų ingredientų ruošimas:
Kitame inde sumaišykite miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų bei druską. Po truputį berkite šią sauso mišinio dalį į sviesto ir kiaušinių masę. Maišykite, o pabaigoje – minkykite rankomis. Tešla turi būti minkšta ir šiek tiek lipni – miltų nepadauginkite. -
Šaldymas:
Tešlą apvyniokite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą mažiausiai kelioms valandoms, o idealiausia – palaikyti per naktį. -
Formavimas ir kočiojimas:
Stalviršį pabarstykite miltais. Paimkite dalį tešlos, iškočiokite lakštą norimo storumo. Plonai iškočioti sausainiai bus trapesni, storesni – minkštesni. Išspauskite mėgstamas formas ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. -
Kepimas:
Įkaitinkite orkaitę iki 190°C. Kepkite apie 7–8 minutes. Sekite kepimo laiką – sausainiai greitai pagelsta, tad 7 minučių dažniausiai pakanka.