Rūgštynių sriuba su vištiena ir bulvėmis – lengvas ir skanus patiekalas pietums

Rūgštynių sriuba su vištiena ir bulvėmis

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1,5 l daržovių arba mėsos sultinio
  • Apie 400 g vištienos šlaunelių mėsos
  • 3 bulvės
  • 2 kietai virti kiaušiniai
  • 1 pundelis šviežių rūgštynių
  • 1 šaukštelis aliejaus
  • Druska – pagal skonį
  • Grietinė patiekimui – pagal norą

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Paruošimas: bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kietus kiaušinius susmulkinkite. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais.
  2. Mėsos apkepimas: puode įkaitinkite aliejų, suberkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių po kelias minutes. Išimkite ir, jei reikia, dar smulkiau supjaustykite.
  3. Virimas: sultinį užvirkite, suberkite bulves ir vištieną. Virkite ~10–15 min., kol bulvės suminkštės. Sudėkite nuplautas ir susmulkintas rūgštynes ir virkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska.
  4. Pabaiga: sriuboje sumaišykite susmulkintus kiaušinius ir pavirkite 1–2 min. Patiekite su grietine, jei pageidaujate.

Patarimas:

Sriubos tirštumą galite reguliuoti įpildami daugiau sultinio ar šiek tiek vandens.