Ingredientai (4 porcijoms):
- 1,5 l daržovių arba mėsos sultinio
- Apie 400 g vištienos šlaunelių mėsos
- 3 bulvės
- 2 kietai virti kiaušiniai
- 1 pundelis šviežių rūgštynių
- 1 šaukštelis aliejaus
- Druska – pagal skonį
- Grietinė patiekimui – pagal norą
Gaminimo eiga (~30 min.):
- Paruošimas: bulves nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Kietus kiaušinius susmulkinkite. Vištieną supjaustykite smulkiais gabalėliais.
- Mėsos apkepimas: puode įkaitinkite aliejų, suberkite vištieną ir apkepkite iš visų pusių po kelias minutes. Išimkite ir, jei reikia, dar smulkiau supjaustykite.
- Virimas: sultinį užvirkite, suberkite bulves ir vištieną. Virkite ~10–15 min., kol bulvės suminkštės. Sudėkite nuplautas ir susmulkintas rūgštynes ir virkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska.
- Pabaiga: sriuboje sumaišykite susmulkintus kiaušinius ir pavirkite 1–2 min. Patiekite su grietine, jei pageidaujate.
Patarimas:
Sriubos tirštumą galite reguliuoti įpildami daugiau sultinio ar šiek tiek vandens.