INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
340 g šviesios duonos (pvz., „Gudobelės“)
-
aliejaus (kepimui)
-
druskos (pagal skonį)
Padažui:
-
175 g natūralaus skonio lydyto sūrelio
-
50 g tarkuoto sūrio
-
1 kupinas šaukštas majonezo
-
česnako granulės (pagal skonį)
-
džiovintų krapų (pagal skonį)
-
maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
-
virinto vandens (pagal poreikį konsistencijai)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Duoną supjaustykite ilgomis, siauromis juostelėmis.
-
Keptuvėje gausiai įkaitinkite aliejų. Sudėkite duonos juosteles, pabarstykite druska ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus ir taps traškios.
-
Iškepusią duoną perkelkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers perteklinius riebalus.
-
Padažui mažame puode sumaišykite lydytą sūrelį, tarkuotą sūrį, majonezą, česnako granules, krapus ir pipirus. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol viskas tolygiai ištirps.
-
Norėdami pasiekti tinkamą tirštumą, po truputį pilkite virintą vandenį, nuolat maišydami. Padažas turi būti skystas, bet ne per tirštas.
-
Kai padažas šiek tiek pravės, užpilkite jį ant keptos duonos ir švelniai išmaišykite. Tiekti dar šiltą.
Patarimas:
Šis užkandis puikiai tinka vakarėliams ar prie alaus – gardus, paprastas ir visų mėgstamas.