Traški kepta duona su česnakiniu sūrio užpilu

kepta duona su česnakiniu sūrio užpilu

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 340 g šviesios duonos (pvz., „Gudobelės“)

  • aliejaus (kepimui)

  • druskos (pagal skonį)

Padažui:

  • 175 g natūralaus skonio lydyto sūrelio

  • 50 g tarkuoto sūrio

  • 1 kupinas šaukštas majonezo

  • česnako granulės (pagal skonį)

  • džiovintų krapų (pagal skonį)

  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)

  • virinto vandens (pagal poreikį konsistencijai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Duoną supjaustykite ilgomis, siauromis juostelėmis.

  2. Keptuvėje gausiai įkaitinkite aliejų. Sudėkite duonos juosteles, pabarstykite druska ir kepkite ant nedidelės kaitros, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus ir taps traškios.

  3. Iškepusią duoną perkelkite ant popierinio rankšluosčio – jis sugers perteklinius riebalus.

  4. Padažui mažame puode sumaišykite lydytą sūrelį, tarkuotą sūrį, majonezą, česnako granules, krapus ir pipirus. Kaitinkite ant silpnos ugnies, kol viskas tolygiai ištirps.

  5. Norėdami pasiekti tinkamą tirštumą, po truputį pilkite virintą vandenį, nuolat maišydami. Padažas turi būti skystas, bet ne per tirštas.

  6. Kai padažas šiek tiek pravės, užpilkite jį ant keptos duonos ir švelniai išmaišykite. Tiekti dar šiltą.

Patarimas:

Šis užkandis puikiai tinka vakarėliams ar prie alaus – gardus, paprastas ir visų mėgstamas.