INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 2
-
600 g raugintų kopūstų
-
4 rūkytos dešrelės (arba rūkytų šonkaulių gabaliukai)
-
70 g rūkytos šoninės (arba lašinukų)
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
2 šaukštai aliejaus
-
1 šaukštas pomidorų padažo
-
2 lauro lapai
-
Šiek tiek vandens
-
Druskos ir pipirų pagal skonį
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Pradėkite nuo šoninės ir smulkinto svogūno pakepinimo keptuvėje, kol lengvai apskrus.
-
Į puodą sudėkite raugintus kopūstus. Jeigu kopūstai pernelyg rūgštūs – nuplaukite po tekančiu vandeniu. Įpilkite stiklinę vandens ir šaukštą aliejaus. Išmaišykite ir patroškinkite apie 10 minučių.
-
Tuomet į troškinius suberkite apkepintus svogūnus su šonine, pridėkite lauro lapus, pasmulkintą česnaką ir dar vieną šaukštą aliejaus. Troškinkite dar apie 15 minučių, vis pamaišydami.
-
Dėkite riekelėmis supjaustytas dešreles, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite druska bei pipirais, įpilkite dar truputį vandens ir užbaikite troškinimą – apie 10 minučių.