Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis – nostalgiškas namų kvapas lėkštėje

Troškinti rauginti kopūstai su dešrelėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 2

  • 600 g raugintų kopūstų

  • 4 rūkytos dešrelės (arba rūkytų šonkaulių gabaliukai)

  • 70 g rūkytos šoninės (arba lašinukų)

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 2 šaukštai aliejaus

  • 1 šaukštas pomidorų padažo

  • 2 lauro lapai

  • Šiek tiek vandens

  • Druskos ir pipirų pagal skonį

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Pradėkite nuo šoninės ir smulkinto svogūno pakepinimo keptuvėje, kol lengvai apskrus.

  2. Į puodą sudėkite raugintus kopūstus. Jeigu kopūstai pernelyg rūgštūs – nuplaukite po tekančiu vandeniu. Įpilkite stiklinę vandens ir šaukštą aliejaus. Išmaišykite ir patroškinkite apie 10 minučių.

  3. Tuomet į troškinius suberkite apkepintus svogūnus su šonine, pridėkite lauro lapus, pasmulkintą česnaką ir dar vieną šaukštą aliejaus. Troškinkite dar apie 15 minučių, vis pamaišydami.

  4. Dėkite riekelėmis supjaustytas dešreles, įmaišykite pomidorų padažą, pagardinkite druska bei pipirais, įpilkite dar truputį vandens ir užbaikite troškinimą – apie 10 minučių.