Vienos keptuvės makaronai su sūriu ir mėsa – greitai, sočiai, gardžiai

Vienos keptuvės makaronai su sūriu ir mėsa

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 3

  • 300 ml karšto vandens (arba naudokite sultinį)

  • 300 g maltos mėsos (tinka tiek kiauliena, tiek vištiena ar kita)

  • 250 g konservuotų pomidorų (smulkintų, savo sultyse)

  • 200 g mėgstamų makaronų

  • 100 g mocarelos ar fermentinio sūrio

  • 40 g pomidorų pastos

  • 1 didelis svogūnas

  • 3 česnako skiltelės

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas paprikos miltelių

  • Maldos juodieji pipirai – pagal skonį

  • Druska – pagal skonį

GAMINIMO EIGA

Paruošimo trukmė: apie 45 min.

  1. Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, tą patį padarykite su česnaku.

  2. Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, suberkite svogūnus ir kepkite 3–5 minutes, kol suminkštės.

  3. Dėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Maišydami kepkite apie 7 minutes – mėsa turi apskrusti ir susiskaidyti į smulkesnius gabaliukus. Tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir kelias akimirkas pakepinkite.

  4. Sudėkite česnaką, pamaišykite ir kepkite dar pusę minutės, kol pasklis kvapas. Supilkite pomidorus, permaišykite.

  5. Įpilkite vandenį ar sultinį, suberkite makaronus. Uždenkite ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės, o skystis bus beveik susigėręs.

  6. Pabaigoje suberkite tarkuotą ar gabalėliais supjaustytą sūrį ir dar minutę pašildykite, kol sūris išsilydys ir apgaubs patiekalą kreminiu sluoksniu.