INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 3
-
300 ml karšto vandens (arba naudokite sultinį)
-
300 g maltos mėsos (tinka tiek kiauliena, tiek vištiena ar kita)
-
250 g konservuotų pomidorų (smulkintų, savo sultyse)
-
200 g mėgstamų makaronų
-
100 g mocarelos ar fermentinio sūrio
-
40 g pomidorų pastos
-
1 didelis svogūnas
-
3 česnako skiltelės
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas paprikos miltelių
-
Maldos juodieji pipirai – pagal skonį
-
Druska – pagal skonį
GAMINIMO EIGA
Paruošimo trukmė: apie 45 min.
-
Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite, tą patį padarykite su česnaku.
-
Į keptuvę įpilkite aliejaus, įkaitinkite, suberkite svogūnus ir kepkite 3–5 minutes, kol suminkštės.
-
Dėkite maltą mėsą, pagardinkite druska, pipirais ir paprika. Maišydami kepkite apie 7 minutes – mėsa turi apskrusti ir susiskaidyti į smulkesnius gabaliukus. Tuomet įmaišykite pomidorų pastą ir kelias akimirkas pakepinkite.
-
Sudėkite česnaką, pamaišykite ir kepkite dar pusę minutės, kol pasklis kvapas. Supilkite pomidorus, permaišykite.
-
Įpilkite vandenį ar sultinį, suberkite makaronus. Uždenkite ir virkite apie 10 minučių, kol makaronai suminkštės, o skystis bus beveik susigėręs.
-
Pabaigoje suberkite tarkuotą ar gabalėliais supjaustytą sūrį ir dar minutę pašildykite, kol sūris išsilydys ir apgaubs patiekalą kreminiu sluoksniu.