Auksaspalviai mieliniai beliašai su mėsos įdaru

Reikalingi ingredientai:

Porcijų kiekis: 8

Tešlai:

  • 400 g kvietinių miltų

  • 1 stiklinė pieno

  • 1 kiaušinis

  • 7 šaukštai aliejaus

  • 8 g sausų mielių

  • 1 šaukštelis cukraus

  • 1 šaukštelis druskos

Įdarui:

  • 300 g maltos mėsos

  • 1 kiaušinis

  • 1 svogūnas (smulkintas)

  • Šiek tiek druskos

  • Truputis maltų pipirų

Kepimui:

  • Aliejaus – tiek, kiek reikia

Gaminimo eiga (apie 1 valanda):

  1. Pieną pašildykite iki šiltos (bet ne karštos) temperatūros, suberkite cukrų ir sausas mieles. Uždenkite ir palikite maždaug 10 minučių, kol paviršiuje atsiras putojanti „kepurė“. Tuomet įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.

  2. Dubenyje persijokite miltus, sumaišykite su druska, supilkite aliejų bei mielių mišinį. Minkykite tešlą – ji turi būti labai minkšta, net kiek lipni. Lengvai apibarstykite miltais, uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje.

  3. Kol tešla kyla, paruoškite mėsos įdarą: faršą, kiaušinį, svogūną ir prieskonius gerai išmaišykite iki vientisos masės.

  4. Kai tešla pakils, ją trumpai perminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus atplėškite mažus gabalėlius, iškočiokite paplotėlius (apie 0,5 cm storio). Į kiekvieną dėkite po šaukštelį faršo, išlyginkite, kad mėsa būtų tolygiai paskirstyta. Užspauskite kraštelius, viršuje palikdami nedidelę angą.

  5. Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Dėkite beliašus įdarų žemyn ir šiek tiek paspauskite, kad mėsa liestųsi prie dugno. Kai apkepa – apverskite, uždenkite keptuvę ir pakepkite dar truputį, kad iškeptų vidus.

Patarimas:

Patiekite su grietine, pomidorų padažu ar tiesiog karšti, iškart po kepimo – tada skonis pats geriausias!