Reikalingi ingredientai:
Porcijų kiekis: 8
Tešlai:
-
400 g kvietinių miltų
-
1 stiklinė pieno
-
1 kiaušinis
-
7 šaukštai aliejaus
-
8 g sausų mielių
-
1 šaukštelis cukraus
-
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
-
300 g maltos mėsos
-
1 kiaušinis
-
1 svogūnas (smulkintas)
-
Šiek tiek druskos
-
Truputis maltų pipirų
Kepimui:
-
Aliejaus – tiek, kiek reikia
Gaminimo eiga (apie 1 valanda):
-
Pieną pašildykite iki šiltos (bet ne karštos) temperatūros, suberkite cukrų ir sausas mieles. Uždenkite ir palikite maždaug 10 minučių, kol paviršiuje atsiras putojanti „kepurė“. Tuomet įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
-
Dubenyje persijokite miltus, sumaišykite su druska, supilkite aliejų bei mielių mišinį. Minkykite tešlą – ji turi būti labai minkšta, net kiek lipni. Lengvai apibarstykite miltais, uždenkite ir leiskite pakilti šiltoje vietoje.
-
Kol tešla kyla, paruoškite mėsos įdarą: faršą, kiaušinį, svogūną ir prieskonius gerai išmaišykite iki vientisos masės.
-
Kai tešla pakils, ją trumpai perminkykite. Ant miltais pabarstyto paviršiaus atplėškite mažus gabalėlius, iškočiokite paplotėlius (apie 0,5 cm storio). Į kiekvieną dėkite po šaukštelį faršo, išlyginkite, kad mėsa būtų tolygiai paskirstyta. Užspauskite kraštelius, viršuje palikdami nedidelę angą.
-
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Dėkite beliašus įdarų žemyn ir šiek tiek paspauskite, kad mėsa liestųsi prie dugno. Kai apkepa – apverskite, uždenkite keptuvę ir pakepkite dar truputį, kad iškeptų vidus.
Patarimas:
Patiekite su grietine, pomidorų padažu ar tiesiog karšti, iškart po kepimo – tada skonis pats geriausias!