Auksinės traškios varškės spurgos – receptas, kuris niekada nenuvilia

Auksinės traškios varškės spurgos

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 500 g varškės

  • 4 kiaušiniai

  • 270 g kvietinių miltų

  • 6 šaukštai cukraus

  • 2 šaukšteliai vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

GAMINIMO EIGA:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite į dubenį su varške ir viską kruopščiai išmaišykite.

  2. Įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais – tešla turi būti pakankamai minkšta, bet formuojama. Jei varškė drėgnesnė, gali prireikti šiek tiek daugiau miltų.

  3. Drėgnomis rankomis formuokite nedideles apvalias spurgytes.

  4. Įkaitinkite puodą su aliejumi ir spurgytes virkite vidutinėje kaitroje, kol jos tolygiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.

  5. Išvirus, išimkite spurgytes ant popierinio rankšluosčio – jis sugers likusį aliejų.

  6. Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!