INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
-
500 g varškės
-
4 kiaušiniai
-
270 g kvietinių miltų
-
6 šaukštai cukraus
-
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
GAMINIMO EIGA:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Kiaušinius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Supilkite į dubenį su varške ir viską kruopščiai išmaišykite.
-
Įmaišykite miltus kartu su kepimo milteliais – tešla turi būti pakankamai minkšta, bet formuojama. Jei varškė drėgnesnė, gali prireikti šiek tiek daugiau miltų.
-
Drėgnomis rankomis formuokite nedideles apvalias spurgytes.
-
Įkaitinkite puodą su aliejumi ir spurgytes virkite vidutinėje kaitroje, kol jos tolygiai apskrus ir įgaus auksinį atspalvį.
-
Išvirus, išimkite spurgytes ant popierinio rankšluosčio – jis sugers likusį aliejų.
-
Prieš patiekdami pabarstykite cukraus pudra. Skanaus!