Ingredientai (6 porcijoms)
Pagrindui:
- Apytiksliai 10 lazanijos lakštų
- 100 g mėgstamo kietojo sūrio (pvz., VILVI Memel Reserve)
Mėsos padažui:
- 700 g liesesnio jautienos faršo
- 400 g konservuotų pomidorų be odelių (smulkintų)
- 2 vidutinės morkos, smulkintos
- 1 saliero stiebas (arba saldi paprika), kubeliais
- 2 svogūnai, smulkinti
- 1 šaukštas pomidorų pastos
- 2 lauro lapai
- 1 a. š. džiovinto raudonėlio
- 1 a. š. džiovintų čiobrelių
- 2 česnako skiltelės, smulkintos
- Druska ir pipirai – pagal skonį
- Šiek tiek alyvuogių aliejaus kepimui
Bešamelio padažui:
- 600 ml pieno
- 40 g sviesto
- 40 g kvietinių miltų
- Žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
- Druska ir pipirai – pagal skonį
Gaminimo eiga (trukmė: apie 1 val.)
-
Paruoškite mėsos padažą:
Įkaitinkite šlakelį aliejaus keptuvėje, suberkite faršą ir apkepkite, kol taps vientisas. Išimkite iš keptuvės. -
Daržovės:
Toje pačioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus iki gelsvumo. Įdėkite morkas, česnaką ir salierą (ar papriką); kepkite, kol suminkštės. -
Troškinimas:
Įmaišykite pomidorų pastą, prieskonius ir lauro lapus. Grąžinkite faršą, supilkite pomidorus, pasūdykite, uždenkite ir troškinkite 20–30 min. Pašalinkite lauro lapus. -
Paruoškite Bešamelį:
Puode ištirpinkite sviestą, įmaišykite miltus ir trumpai pakepinkite. -
Skystinimas:
Nuimkite nuo ugnies, šluotele įmaišykite dalį pieno, tada likusį. Kaitinkite, kol padažas sutirštės, pagardinkite muskatu, druska ir pipirais. -
Sluoksniavimas:
Kepimo formos dugną patepkite plonu Bešamelio sluoksniu. Sudėliokite lakštus → mėsos padažas → Bešamelis. Kartokite sluoksnius iki viršaus, baigdami Bešamelio sluoksniu ir pabarstę tarkuotu sūriu. -
Kepimas:
Uždengę folija, kepkite 180 °C orkaitėje 30 min. Nuimkite foliją, padidinkite temperatūrą iki 220 °C ir kepkite dar 10–15 min., kol viršus gražiai apskrus. -
Pailsinimas:
Palikite lazaniją 5–10 min. pastovėti prieš pjaustydami.
Naudingi patarimai:
- Lazanijos lakštų virti iš anksto nereikia – svarbu, kad visi sluoksniai būtų gerai padengti padažu.