Autentiškos Graikiškos salotos su fetos sūriu ir alyvuogėmis

Graikiškos salotos

Ingredientai (2 porcijoms):

  • 2 agurkai

  • 15 vyšninių pomidorų

  • 200 g fetos sūrio

  • 1 rausvasis svogūnas

  • ½ žaliosios paprikos

  • 15 juodųjų alyvuogių

  • 4 šaukštai citrinų sulčių

  • 3 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 česnako skiltelė

  • ½ šaukštelio džiovinto raudonėlio

  • Žiupsnelis druskos

  • ½ žiupsnelio maltų juodųjų pipirų

Gaminimo eiga (~20 min.):

  1. Padažas:
    Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinos sultis, sutrintą česnaką, druską, juoduosius pipirus ir raudonėlį. Gerai išplakite, kad skoniai susijungtų.

  2. Daržovės ir sūris:
    Supjaustykite agurkus (geriausia nuluptus) griežinėliais, pomidoriukus perpjaukite pusiau, svogūną supjaustykite plonais žiedeliais, o papriką – ilgomis juostelėmis. Feta sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais.

  3. Patiekimas:
    Į salotų dubenį sudėkite visas daržoves, sūrį ir alyvuoges. Švelniai išmaišykite ir užpilkite paruoštu užpilu. Patiekite iškart.