Ingredientai (2 porcijoms):
-
2 agurkai
-
15 vyšninių pomidorų
-
200 g fetos sūrio
-
1 rausvasis svogūnas
-
½ žaliosios paprikos
-
15 juodųjų alyvuogių
-
4 šaukštai citrinų sulčių
-
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 česnako skiltelė
-
½ šaukštelio džiovinto raudonėlio
-
Žiupsnelis druskos
-
½ žiupsnelio maltų juodųjų pipirų
Gaminimo eiga (~20 min.):
-
Padažas:
Mažame dubenėlyje sumaišykite alyvuogių aliejų, šviežiai spaustas citrinos sultis, sutrintą česnaką, druską, juoduosius pipirus ir raudonėlį. Gerai išplakite, kad skoniai susijungtų. -
Daržovės ir sūris:
Supjaustykite agurkus (geriausia nuluptus) griežinėliais, pomidoriukus perpjaukite pusiau, svogūną supjaustykite plonais žiedeliais, o papriką – ilgomis juostelėmis. Feta sūrį supjaustykite nedideliais kubeliais. -
Patiekimas:
Į salotų dubenį sudėkite visas daržoves, sūrį ir alyvuoges. Švelniai išmaišykite ir užpilkite paruoštu užpilu. Patiekite iškart.