Ingredientai (6 porcijoms):
-
4 labai sunokę bananai
-
1 stiklinė grikių miltų
-
2 kiaušiniai
-
⅓ stiklinės aliejaus
-
⅓ stiklinės smulkintų pekano arba graikinių riešutų
-
¼ stiklinės rudojo cukraus
-
¼ stiklinės medaus
-
1 šaukštelis cinamono
-
1 šaukštelis sodos
-
Šlakelis citrinų sulčių
-
Žiupsnelis druskos
-
Žiupsnelis malto muskato
Gaminimo eiga (apie 1 val.):
-
Paruoškite orkaitę:
Įkaitinkite iki 160 °C su ventiliatoriumi arba iki 180 °C be ventiliatoriaus. -
Sumaišykite tešlą:
Trys bananus sutrinkite šakute. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite aliejų, cukrų, medų, cinamoną, druską ir muskatą. Sodos šaukštelį nugesinkite keliais lašais citrinų sulčių ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite grikių miltus bei kapotus riešutus. -
Formavimas:
Tešlą palikite pastovėti 5 minutėms. Tuomet ją supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus uždėkite per pusę perpjautą bananą, jei norite – pabarstykite šiek tiek cukraus. -
Kepimas:
Kepkite 45–50 minučių. Maždaug po 40 min. pradėkite tikrinti mediniu iešmeliu – jei ištraukus jis sausas, duona jau iškepusi. -
Atvėsinimas ir ragavimas:
Išimkite duoną iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Tuomet supjaustykite ir skanaukite.