Drėgna bananų duona su grikių miltais – be kviečių ir labai paprastai pagaminama

Drėgna bananų duona su grikių miltais

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 4 labai sunokę bananai

  • 1 stiklinė grikių miltų

  • 2 kiaušiniai

  • ⅓ stiklinės aliejaus

  • ⅓ stiklinės smulkintų pekano arba graikinių riešutų

  • ¼ stiklinės rudojo cukraus

  • ¼ stiklinės medaus

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 1 šaukštelis sodos

  • Šlakelis citrinų sulčių

  • Žiupsnelis druskos

  • Žiupsnelis malto muskato

Gaminimo eiga (apie 1 val.):

  1. Paruoškite orkaitę:
    Įkaitinkite iki 160 °C su ventiliatoriumi arba iki 180 °C be ventiliatoriaus.

  2. Sumaišykite tešlą:
    Trys bananus sutrinkite šakute. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite aliejų, cukrų, medų, cinamoną, druską ir muskatą. Sodos šaukštelį nugesinkite keliais lašais citrinų sulčių ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite grikių miltus bei kapotus riešutus.

  3. Formavimas:
    Tešlą palikite pastovėti 5 minutėms. Tuomet ją supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus uždėkite per pusę perpjautą bananą, jei norite – pabarstykite šiek tiek cukraus.

  4. Kepimas:
    Kepkite 45–50 minučių. Maždaug po 40 min. pradėkite tikrinti mediniu iešmeliu – jei ištraukus jis sausas, duona jau iškepusi.

  5. Atvėsinimas ir ragavimas:
    Išimkite duoną iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Tuomet supjaustykite ir skanaukite.