Ingredientai (6 porcijoms):
- 4 labai sunokę bananai
- 1 stiklinė grikių miltų
- 2 kiaušiniai
- ⅓ stiklinės aliejaus
- ⅓ stiklinės smulkintų pekano arba graikinių riešutų
- ¼ stiklinės rudojo cukraus
- ¼ stiklinės medaus
- 1 šaukštelis cinamono
- 1 šaukštelis sodos
- Šlakelis citrinų sulčių
- Žiupsnelis druskos
- Žiupsnelis malto muskato
Gaminimo eiga (apie 1 val.):
-
Paruoškite orkaitę:
Įkaitinkite iki 160 °C su ventiliatoriumi arba iki 180 °C be ventiliatoriaus. -
Sumaišykite tešlą:
Trys bananus sutrinkite šakute. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite aliejų, cukrų, medų, cinamoną, druską ir muskatą. Sodos šaukštelį nugesinkite keliais lašais citrinų sulčių ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite grikių miltus bei kapotus riešutus. -
Formavimas:
Tešlą palikite pastovėti 5 minutėms. Tuomet ją supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus galite uždėti per pusę perpjautą bananą ir šiek tiek pabarstyti cukraus. -
Kepimas:
Kepkite 45–50 minučių. Po 40 min. tikrinkite mediniu iešmeliu – jei jis ištraukiamas sausas, duona iškepė. -
Atvėsinimas ir ragavimas:
Išimkite duoną iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Tuomet supjaustykite ir skanaukite.