Drėgna bananų duona su grikių miltais – be kviečių ir labai paprastai pagaminama

Drėgna bananų duona su grikių miltais

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 4 labai sunokę bananai
  • 1 stiklinė grikių miltų
  • 2 kiaušiniai
  • ⅓ stiklinės aliejaus
  • ⅓ stiklinės smulkintų pekano arba graikinių riešutų
  • ¼ stiklinės rudojo cukraus
  • ¼ stiklinės medaus
  • 1 šaukštelis cinamono
  • 1 šaukštelis sodos
  • Šlakelis citrinų sulčių
  • Žiupsnelis druskos
  • Žiupsnelis malto muskato

Gaminimo eiga (apie 1 val.):

  1. Paruoškite orkaitę:
    Įkaitinkite iki 160 °C su ventiliatoriumi arba iki 180 °C be ventiliatoriaus.
  2. Sumaišykite tešlą:
    Trys bananus sutrinkite šakute. Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius, įmaišykite aliejų, cukrų, medų, cinamoną, druską ir muskatą. Sodos šaukštelį nugesinkite keliais lašais citrinų sulčių ir įmaišykite į tešlą. Įmaišykite grikių miltus bei kapotus riešutus.
  3. Formavimas:
    Tešlą palikite pastovėti 5 minutėms. Tuomet ją supilkite į kepimo popieriumi išklotą formą. Ant viršaus galite uždėti per pusę perpjautą bananą ir šiek tiek pabarstyti cukraus.
  4. Kepimas:
    Kepkite 45–50 minučių. Po 40 min. tikrinkite mediniu iešmeliu – jei jis ištraukiamas sausas, duona iškepė.
  5. Atvėsinimas ir ragavimas:
    Išimkite duoną iš formos ir leiskite visiškai atvėsti ant grotelių. Tuomet supjaustykite ir skanaukite.