Gaivios ryžių salotos su krabų lazdelėmis ir agurku

Gaivios ryžių salotos

Ingredientai (3–4 porcijoms):

  • 150 g krabų lazdelių
  • 150 g konservuotų kukurūzų
  • 100 g ryžių
  • 1 trumpavaisis agurkas
  • Majonezo pagal skonį

Paruošimo būdas (apie 20 min.):

  1. Išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus, kad būtų birūs. Leiskite visiškai atvėsti (ilgagrūdžiai arba basmati/jasmin tipai – geriausia).
  2. Supjaustykite krabų lazdeles ir agurką nedideliais kubeliais.
  3. Į dubenį sudėkite ryžius, krabų lazdeles, kukurūzus ir agurką; švelniai išmaišykite.
  4. Pagamintą salotų mišinį pagardinkite majonezu, sumaišykite ir, jei reikia, pagardinkite druska bei pipirais.

Patarimas:

Norint daugiau gaivumo, įmaišykite šlakelį citrinos sulčių arba šviežių krapų. Puikiai tiks garnyrui prie žuvies patiekalų.