Gaivios ryžių salotos su krabų lazdelėmis ir agurku

Gaivios ryžių salotos

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 3–4

  • 150 g krabų lazdelių

  • 150 g konservuotų kukurūzų

  • 100 g ryžių

  • 1 trumpavaisis agurkas

  • majonezo (pagal skonį)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 20 min.

  1. Išvirkite ryžius pagal pakuotės nurodymus, kad būtų birūs. Leiskite jiems visiškai atvėsti. Geriausiai tiks ilgagrūdžiai arba aromatingi basmati, jasmin tipai.

  2. Supjaustykite krabų lazdeles ir agurką nedideliais kvadratėliais.

  3. Į dubenį sudėkite ryžius, krabų lazdeles, kukurūzus ir agurką. Išmaišykite.

  4. Pagal poreikį dėkite majonezo ir dar kartą viską gerai permaišykite. Jeigu norisi – pagardinkite šiek tiek druska ar pipirais.

Patarimas:

Norint daugiau gaivumo, galima įmaišyti šlakelį citrinos sulčių ar šviežių krapų. Tinka ir kaip garnyras prie žuvies patiekalų.