Ingredientai (5 porcijoms):
-
500 g kiaulienos faršo (galite naudoti ir kitą mėsą)
-
2 kiaušiniai
-
120 g maltų džiūvėsėlių
-
100 ml pieno
-
½ svogūno
-
2 riekelės juodos duonos
-
1 česnako skiltelė
-
Druska – pagal skonį
-
Juodieji pipirai – pagal skonį
Kepimui:
-
Aliejaus – tiek, kiek reikia keptuvei
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Duonos paruošimas:
Nupjaukite juodos duonos pluteles, minkštimą susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palikite kelioms minutėms, kad suminkštėtų. -
Faršo paruošimas:
Į faršą įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite nuspaustą ir išmirkytą duoną, smulkintą svogūną, tarkuotą česnaką, druską ir pipirus. Viską kruopščiai išmaišykite. -
Faršo paruošimas kepimui:
Kad faršas būtų tvirtesnis ir elastingesnis, išdaužykite jį – kelis kartus trenkite į dubenį. -
Formavimas:
Iš masės suformuokite ovalius, maždaug 1 cm storio šnicelius. Paprastai iš šio kiekio išeina apie 5 vienetai. -
Paniravimas ir kepimas:
Kiekvieną šnicelį pamirkykite likusiame kiaušinyje (į jį įberkite žiupsnelį druskos), pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. -
Padažo paruošimas (pasirinktinai):
Ištirpinkite gabalėlį sviesto, įdėkite šaukštelį miltų. Kai šiek tiek apkepa, suberkite sutrupintą sultinio kubelį, supilkite stiklinę pieno, maišykite iki vientisos tekstūros. Pabaigoje įmaišykite šaukštą grietinės ir šiek tiek kapotų krapų.