Greitai paruošiami maltinukai su traškia plutele ir švelniu pieno padažu

Greitai paruošiami maltinukai

Ingredientai (5 porcijoms):

  • 500 g kiaulienos faršo (galite naudoti ir kitą mėsą)

  • 2 kiaušiniai

  • 120 g maltų džiūvėsėlių

  • 100 ml pieno

  • ½ svogūno

  • 2 riekelės juodos duonos

  • 1 česnako skiltelė

  • Druska – pagal skonį

  • Juodieji pipirai – pagal skonį

Kepimui:

  • Aliejaus – tiek, kiek reikia keptuvei

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Duonos paruošimas:
    Nupjaukite juodos duonos pluteles, minkštimą susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palikite kelioms minutėms, kad suminkštėtų.

  2. Faršo paruošimas:
    Į faršą įmuškite vieną kiaušinį, įdėkite nuspaustą ir išmirkytą duoną, smulkintą svogūną, tarkuotą česnaką, druską ir pipirus. Viską kruopščiai išmaišykite.

  3. Faršo paruošimas kepimui:
    Kad faršas būtų tvirtesnis ir elastingesnis, išdaužykite jį – kelis kartus trenkite į dubenį.

  4. Formavimas:
    Iš masės suformuokite ovalius, maždaug 1 cm storio šnicelius. Paprastai iš šio kiekio išeina apie 5 vienetai.

  5. Paniravimas ir kepimas:
    Kiekvieną šnicelį pamirkykite likusiame kiaušinyje (į jį įberkite žiupsnelį druskos), pavoliokite džiūvėsėliuose ir kepkite įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

  6. Padažo paruošimas (pasirinktinai):
    Ištirpinkite gabalėlį sviesto, įdėkite šaukštelį miltų. Kai šiek tiek apkepa, suberkite sutrupintą sultinio kubelį, supilkite stiklinę pieno, maišykite iki vientisos tekstūros. Pabaigoje įmaišykite šaukštą grietinės ir šiek tiek kapotų krapų.