INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
-
350 g krevečių be kevalo
-
100 g spagečių (arba kitų mėgstamų makaronų)
-
3 skiltelės česnako
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
¼ šaukštelio druskos
Kremui:
-
120 ml riebios (35%) grietinėlės
-
120 ml pieno
-
120 g smulkinto mocarelos sūrio
-
4 skiltelės česnako
-
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
-
¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)
-
¼ šaukštelio druskos
-
¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų
-
pagal poreikį – šiek tiek vandens nuo makaronų virimo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Užvirkite puodą vandens, suberkite makaronus ir virkite apie 10 min., kol išvirs. Nupilkite, bet 120 ml vandens pasilikite padažui.
-
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Česnakus smulkiai sukapokite. Sudėkite krevetes su česnaku į keptuvę ir kepkite po 1 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Pabarstykite druska, nukelkite nuo kaitros ir atidėkite.
-
Į tą pačią keptuvę dėkite dar susmulkinto česnako, pakepkite 1 min., kol pasklis kvapas. Supilkite pieną su grietinėle, užvirkite. Suberkite sūrį, maišykite, kol išsilydys ir masė sutirštės. Jeigu reikia, įpilkite šiek tiek pasilikto makaronų vandens.
-
Įberkite baziliką, aitriąją papriką, pipirus ir druską. Gerai išmaišykite.
-
Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, išmaišykite, pridėkite krevetes ir dar kelias minutes pašildykite.
-
Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Patarimas:
Šį patiekalą galima ruošti ir su šviežiu špinatų ar cukinijų garnyru šalia – gaivus kontrastas sodriam padažui.