Kreminiai makaronai su sultingomis krevetėmis ir tirštu sūrio padažu

Kreminiai makaronai su sultingomis krevetėmis

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 3

  • 350 g krevečių be kevalo

  • 100 g spagečių (arba kitų mėgstamų makaronų)

  • 3 skiltelės česnako

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • ¼ šaukštelio druskos

Kremui:

  • 120 ml riebios (35%) grietinėlės

  • 120 ml pieno

  • 120 g smulkinto mocarelos sūrio

  • 4 skiltelės česnako

  • 1 šaukštelis džiovintų bazilikų

  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos miltelių (nebūtina)

  • ¼ šaukštelio druskos

  • ¼ šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • pagal poreikį – šiek tiek vandens nuo makaronų virimo

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Užvirkite puodą vandens, suberkite makaronus ir virkite apie 10 min., kol išvirs. Nupilkite, bet 120 ml vandens pasilikite padažui.

  2. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų. Česnakus smulkiai sukapokite. Sudėkite krevetes su česnaku į keptuvę ir kepkite po 1 min. iš kiekvienos pusės, kol gražiai apskrus. Pabarstykite druska, nukelkite nuo kaitros ir atidėkite.

  3. Į tą pačią keptuvę dėkite dar susmulkinto česnako, pakepkite 1 min., kol pasklis kvapas. Supilkite pieną su grietinėle, užvirkite. Suberkite sūrį, maišykite, kol išsilydys ir masė sutirštės. Jeigu reikia, įpilkite šiek tiek pasilikto makaronų vandens.

  4. Įberkite baziliką, aitriąją papriką, pipirus ir druską. Gerai išmaišykite.

  5. Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus, išmaišykite, pridėkite krevetes ir dar kelias minutes pašildykite.

  6. Patiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Patarimas:

Šį patiekalą galima ruošti ir su šviežiu špinatų ar cukinijų garnyru šalia – gaivus kontrastas sodriam padažui.