Lengvi ir švelnūs varškėčiai keptuvėje – klasikos skonis kiekvienam rytui

Lengvi ir švelnūs varškėčiai

INGREDIENTAI

  • 500 g varškės

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g kvietinių miltų (arba tiek, kiek prireiks)

  • žiupsnelis druskos

  • cukraus pagal skonį

  • aliejaus kepimui

KLASIKINIŲ VARŠKĖČIŲ GAMINIMAS

  1. Varškę sudėkite į dubenį ir gerai pertrinkite šakute, kad neliktų grūdelių.

  2. Į varškę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pagal skonį cukraus, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.

  3. Rankas ir darbinį paviršių pabarstykite miltais. Šaukštu semkite tešlą, formuokite nedidelius paplotėlius ir apvoliokite miltuose.

  4. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite suformuotus varškėčius ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol abi pusės įgaus gražią auksinę spalvą.

  5. Patiekite dar šiltus su grietine, trintomis uogomis ar uogiene. Norint galima apibarstyti cukraus pudra – kaip nuotraukoje.