INGREDIENTAI
-
500 g varškės
-
2 kiaušiniai
-
100 g kvietinių miltų (arba tiek, kiek prireiks)
-
žiupsnelis druskos
-
cukraus pagal skonį
-
aliejaus kepimui
KLASIKINIŲ VARŠKĖČIŲ GAMINIMAS
-
Varškę sudėkite į dubenį ir gerai pertrinkite šakute, kad neliktų grūdelių.
-
Į varškę įmuškite kiaušinius, įberkite druskos, pagal skonį cukraus, suberkite miltus ir viską gerai išmaišykite, kol gausite vientisą masę.
-
Rankas ir darbinį paviršių pabarstykite miltais. Šaukštu semkite tešlą, formuokite nedidelius paplotėlius ir apvoliokite miltuose.
-
Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite suformuotus varškėčius ir kepkite ant vidutinės kaitros, kol abi pusės įgaus gražią auksinę spalvą.
-
Patiekite dar šiltus su grietine, trintomis uogomis ar uogiene. Norint galima apibarstyti cukraus pudra – kaip nuotraukoje.