Minkšti ir kvapnūs naminiai kotletai iš faršo su bulvėmis

naminiai kotletai iš faršo

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

  • 1 kg faršo (kiaulienos ir jautienos mišinys)

  • 3 bulvės

  • 3 svogūnai

  • 1 bandelė (arba 4 batono riekelės)

  • 150 ml pieno

  • 1 kiaušinis

  • 1 šaukštas garstyčių

  • 1 šaukštas aliejaus

  • druskos (pagal skonį)

  • pipirų (pagal skonį)

KOTLETŲ PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Bandelę arba batono riekeles susmulkinkite ir užpilkite pienu. Palikite, kad išbrinktų, tada viską kartu su pienu sudėkite į faršą ir gerai išmaišykite.

  2. Nuskustas bulves ir nuluptus svogūnus smulkinkite elektriniu smulkintuvu arba sutarkuokite per smulkią tarką. Sudėkite į faršo masę ir dar kartą gerai išmaišykite.

  3. Į gautą mišinį įmuškite kiaušinį, įdėkite šaukštą garstyčių, pagardinkite druska bei pipirais, įpilkite šaukštą aliejaus ir dar kartą viską išmaišykite. Masę palikite pastovėti apie 10 minučių.

  4. Rankomis formuokite kotletus ir kepkite juos įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Kepkite, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.

Patarimai:

• Norint dar sultingesnių kotletų, vietoje pieno galima naudoti grietinėlę.
• Bandelę galima pakeisti džiūvėsėliais, tik tuomet pilkite šiek tiek daugiau pieno.
• Patiekite su bulvių koše, šviežiomis daržovėmis ar mėgstamu padažu.