INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
-
500 ml pieno
-
500 g kvietinių miltų (apytikriai)
-
3 kiaušiniai
-
50 g ištirpinto sviesto
-
3 šaukštai cukraus
-
7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
1 žiupsnelis druskos
-
šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Pieną šiek tiek pašildykite, kad būtų šiltas, bet ne karštas.
-
Į 20 ml pieno suberkite sausas mieles, išmaišykite ir palikite, kol viršuje susidarys putelės.
-
Ištirpintas mieles supilkite į likusį pieną ir viską gerai išmaišykite.
-
Į gautą mišinį įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, druską ir viską išplakite.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per sietelį įsijokite į tešlą. Išmaišykite iki vientisos tirštos konsistencijos. Jei reikia – įberkite dar šiek tiek miltų.
-
Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils.
-
Į pakilusią tešlą įpilkite tirpinto sviesto ir gerai permaišykite.
-
Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą ir, sumažinę kaitrą, kepkite iš abiejų pusių, kol blynai išsipūs ir gražiai apskrus.
Patarimai:
-
Į blynų tešlą galite įmaišyti razinų, aguonų ar smulkintų obuolių – tai suteiks papildomo skonio.
-
Norint dar purenesnių blynų, naudokite ne šaltus, o kambario temperatūros ingredientus.