Minkšti mieliniai blynai – purumo garantas kiekvienam rytui

Minkšti mieliniai blynai

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 10

  • 500 ml pieno

  • 500 g kvietinių miltų (apytikriai)

  • 3 kiaušiniai

  • 50 g ištirpinto sviesto

  • 3 šaukštai cukraus

  • 7 g sausų mielių (arba 20 g šviežių)

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 1 žiupsnelis druskos

  • šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Pieną šiek tiek pašildykite, kad būtų šiltas, bet ne karštas.

  2. Į 20 ml pieno suberkite sausas mieles, išmaišykite ir palikite, kol viršuje susidarys putelės.

  3. Ištirpintas mieles supilkite į likusį pieną ir viską gerai išmaišykite.

  4. Į gautą mišinį įmuškite kiaušinius, dėkite cukrų, druską ir viską išplakite.

  5. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir per sietelį įsijokite į tešlą. Išmaišykite iki vientisos tirštos konsistencijos. Jei reikia – įberkite dar šiek tiek miltų.

  6. Uždenkite dubenį rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje maždaug valandai, kol tešla pakils.

  7. Į pakilusią tešlą įpilkite tirpinto sviesto ir gerai permaišykite.

  8. Keptuvėje įkaitinkite truputį aliejaus. Šaukštu dėkite tešlą ir, sumažinę kaitrą, kepkite iš abiejų pusių, kol blynai išsipūs ir gražiai apskrus.

Patarimai:

  • Į blynų tešlą galite įmaišyti razinų, aguonų ar smulkintų obuolių – tai suteiks papildomo skonio.

  • Norint dar purenesnių blynų, naudokite ne šaltus, o kambario temperatūros ingredientus.