Minkštučiai kefyro blynai – švelnaus skonio pusryčių džiaugsmas

Minkštučiai kefyro blynai

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 1 stiklinė kvietinių miltų

  • 1 stiklinė kefyro

  • 1 kiaušinis

  • 3 šaukštai cukraus

  • 2 šaukštai sviesto

  • 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

  • 0,5 šaukštelio sodos

  • 2 žiupsneliai druskos

Kepimui:

  • Šiek tiek sviesto arba aliejaus

PARUOŠIMAS

Paruošimo trukmė: apie 30 min.

  1. Išlydykite sviestą mikrobangų krosnelėje ir palikite atvėsti.

  2. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius.

  3. Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kefyru ir atvėsintu sviestu. Tuomet švelniai įmaišykite sausųjų produktų mišinį. Maišykite tiek, kad neliktų sausų miltų – nepersistenkite. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Prieš kepdami tešlos nepermaišykite.

  4. Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ar sviesto. Sumažinkite kaitrą iki nedidelės. Į keptuvę dėkite po kupiną šaukštą tešlos, tarp blynelių palikdami tarpelius. Kai viena pusė gražiai paruduos, švelniai apverskite ir kepkite kitą.

Patarimai:

  • Naudokite 240 ml talpos stiklinę.

  • Jei mėgstate saldesnius blynus, drąsiai įdėkite dar 1–2 šaukštus cukraus.