INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
1 stiklinė kvietinių miltų
-
1 stiklinė kefyro
-
1 kiaušinis
-
3 šaukštai cukraus
-
2 šaukštai sviesto
-
1,5 šaukštelio vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
-
0,5 šaukštelio sodos
-
2 žiupsneliai druskos
Kepimui:
-
Šiek tiek sviesto arba aliejaus
PARUOŠIMAS
Paruošimo trukmė: apie 30 min.
-
Išlydykite sviestą mikrobangų krosnelėje ir palikite atvėsti.
-
Atskirame inde sumaišykite miltus, druską, sodą ir kepimo miltelius.
-
Kitame dubenyje lengvai išplakite kiaušinį su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kefyru ir atvėsintu sviestu. Tuomet švelniai įmaišykite sausųjų produktų mišinį. Maišykite tiek, kad neliktų sausų miltų – nepersistenkite. Tešlą uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Prieš kepdami tešlos nepermaišykite.
-
Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies, patepkite trupučiu aliejaus ar sviesto. Sumažinkite kaitrą iki nedidelės. Į keptuvę dėkite po kupiną šaukštą tešlos, tarp blynelių palikdami tarpelius. Kai viena pusė gražiai paruduos, švelniai apverskite ir kepkite kitą.
Patarimai:
-
Naudokite 240 ml talpos stiklinę.
-
Jei mėgstate saldesnius blynus, drąsiai įdėkite dar 1–2 šaukštus cukraus.