INGREDIENTAI:
Porcijų kiekis: 4
-
9 lazanijos lakštai (priklausomai nuo indo dydžio)
-
100 g tarkuoto sūrio (rinkitės lengvai tirpstantį)
-
3 šaukštai grietinės
Mėsos-pomidorų padažui:
-
500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena, vištiena ar jų derinys)
-
200 g smulkintų konservuotų pomidorų arba tyrės
-
150 ml sultinio (arba tiesiog vandens)
-
1 svogūnas
-
2 česnako skiltelės
-
3 šaukštai pomidorų pastos (ar pomidorų padažo)
-
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
-
1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio
-
Žiupsnelis džiovintų bazilikų (nebūtina)
-
0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių
-
0,5 šaukštelio juodųjų pipirų
-
Druskos – pagal skonį
PARUOŠIMAS:
Gaminimo laikas: apie 1 val.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
-
Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, kol jis suminkštės. Suberkite traiškytą česnaką, kepkite dar 30 sekundžių. Sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol neliks žalios spalvos.
-
Sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, visus prieskonius, druską, supilkite sultinį. Išmaišykite ir ant silpnos kaitros troškinkite 3–5 minutes. Padažas turi būti vidutinio tirštumo – jei atrodo per tirštas, įpilkite dar truputį vandens ar sultinio.
-
Kepimo indo dugną patepkite trupučiu pomidorų padažo ar aliejaus. Dėkite pirmą lazanijos lakštų sluoksnį (jei reikia – patrumpinkite). Ant viršaus paskleiskite dalį mėsos padažo. Toliau sluoksniuokite: lakštai, padažas, kol pasieksite viršų. Paskutinis sluoksnis turi būti padažas. Ant jo užtepkite grietinę ir užbarstykite tarkuotą sūrį.
-
Indą uždenkite folija arba kepimo dangčiu ir dėkite į orkaitę. Kepkite 30 min. Tada nuimkite dangtį, pakelkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar 10–15 minučių, kad apskrustų viršus.
-
Iškepus palikite pastovėti 5–10 minučių, kad lazanija šiek tiek sustandėtų. Tuomet supjaustykite ir patiekite.
Patarimai:
• Jei norite, galite ruošti ir su Bešamelio padažu – juo tepkite sluoksnius prieš dedant mėsos įdarą.
• Norėdami praturtinti skonį, į troškinamą mėsos padažą įmaišykite tarkuotų morkų, smulkintų paprikų ar salierų stiebų.