Naminė orkaitėje kepta lazanija – paprasta, bet nepriekaištingai gardi

Naminė orkaitėje kepta lazanija

INGREDIENTAI:

Porcijų kiekis: 4

  • 9 lazanijos lakštai (priklausomai nuo indo dydžio)

  • 100 g tarkuoto sūrio (rinkitės lengvai tirpstantį)

  • 3 šaukštai grietinės

Mėsos-pomidorų padažui:

  • 500 g maltos mėsos (kiauliena, jautiena, vištiena ar jų derinys)

  • 200 g smulkintų konservuotų pomidorų arba tyrės

  • 150 ml sultinio (arba tiesiog vandens)

  • 1 svogūnas

  • 2 česnako skiltelės

  • 3 šaukštai pomidorų pastos (ar pomidorų padažo)

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus

  • 1 arbatinis šaukštelis džiovinto raudonėlio

  • Žiupsnelis džiovintų bazilikų (nebūtina)

  • 0,5 šaukštelio saldžiosios paprikos miltelių

  • 0,5 šaukštelio juodųjų pipirų

  • Druskos – pagal skonį

PARUOŠIMAS:

Gaminimo laikas: apie 1 val.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Įkaitintame aliejuje pakepinkite smulkintą svogūną, kol jis suminkštės. Suberkite traiškytą česnaką, kepkite dar 30 sekundžių. Sudėkite mėsą ir maišydami kepkite, kol neliks žalios spalvos.

  3. Sudėkite pomidorų pastą, konservuotus pomidorus, visus prieskonius, druską, supilkite sultinį. Išmaišykite ir ant silpnos kaitros troškinkite 3–5 minutes. Padažas turi būti vidutinio tirštumo – jei atrodo per tirštas, įpilkite dar truputį vandens ar sultinio.

  4. Kepimo indo dugną patepkite trupučiu pomidorų padažo ar aliejaus. Dėkite pirmą lazanijos lakštų sluoksnį (jei reikia – patrumpinkite). Ant viršaus paskleiskite dalį mėsos padažo. Toliau sluoksniuokite: lakštai, padažas, kol pasieksite viršų. Paskutinis sluoksnis turi būti padažas. Ant jo užtepkite grietinę ir užbarstykite tarkuotą sūrį.

  5. Indą uždenkite folija arba kepimo dangčiu ir dėkite į orkaitę. Kepkite 30 min. Tada nuimkite dangtį, pakelkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite dar 10–15 minučių, kad apskrustų viršus.

  6. Iškepus palikite pastovėti 5–10 minučių, kad lazanija šiek tiek sustandėtų. Tuomet supjaustykite ir patiekite.

Patarimai:

• Jei norite, galite ruošti ir su Bešamelio padažu – juo tepkite sluoksnius prieš dedant mėsos įdarą.
• Norėdami praturtinti skonį, į troškinamą mėsos padažą įmaišykite tarkuotų morkų, smulkintų paprikų ar salierų stiebų.