Orkaitėje kepta lašiša grietinėlės ir garstyčių padaže – skanu ir greita!

lašiša grietinėlės ir garstyčių padaže

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 4

  • 600 g lašišos filė (4–5 gabalėliai)

  • 1 šaukštelis česnako miltelių (arba 2 skiltelės šviežio česnako)

  • 1 šaukštelis itališkų ar Provanso žolelių

  • 4 šakelės čiobrelių (nebūtina)

  • druskos – pagal skonį

  • šiek tiek pipirų

Padažui:

  • 200 ml 35% riebumo grietinėlės

  • 200 ml vandens

  • ½ sultinio kubelio (naudotas žolelių skonio)

  • 2 šaukšteliai Dižono garstyčių

  • 1 šaukštelis džiovinto čiobrelio arba raudonėlio

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Lašišos gabalėlius pabarstykite druska, pipirais, česnaku (milteliais arba šviežiu), apibarstykite žolelėmis ir švelniai įtrinkite.

  2. Paruoštą žuvį sudėkite į kepimo formą. Jei norisi – ant viršaus uždėkite po čiobrelio šakelę.

  3. Į šiltą vandenį įmaišykite pusę sultinio kubelio, garstyčias ir grietinėlę. Suberkite džiovintas žoleles, gerai išmaišykite ir šiuo mišiniu užpilkite lašišą.

  4. Kepkite iki 190 °C įkaitintoje orkaitėje (viršus + apačia, be ventiliatoriaus) maždaug 12–15 min., priklausomai nuo filė storio.

Patarimai:

  • Norite tirštesnio padažo? Įmaišykite šaukštelį miltų, prieš tai ištirpintų šaukšte šalto vandens.

  • Patiekite su virtais ryžiais, keptomis bulvėmis ar šviežiomis daržovėmis – ši lašiša dera su viskuo.