INGREDIENTAI
-
3 kiaušiniai
-
150 ml pieno
-
120 g miltų
-
100 ml vandens
-
1 šaukštas aliejaus (arba tirpinto sviesto)
-
1 žiupsnelis druskos
LIETINIŲ KEPIMO EIGA
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
-
Dubenyje sumaišykite miltus su druska. Viduryje padarykite duobutę, įmuškite kiaušinius, supilkite aliejų. Plakant šluotele, pamažu įmaišykite pieną ir vandenį, kol gausite vientisą, be gumuliukų tešlą. Palikite ją pastovėti 20–30 minučių kambario temperatūroje – taip miltai išbrinks, o lietiniai bus elastingesni ir mažiau linkę plyšti.
-
Pabrinkusi tešla kiek sutirštės – jei reikia, atskieskite trupučiu pieno ar vandens, kad lengvai pasiskirstytų keptuvėje.
-
Keptuvę stipriai įkaitinkite, labai lengvai patepkite riebalais (pvz., lašinukais ar aliejumi). Perteklinį riebalų kiekį galima nuvalyti popieriniu rankšluosčiu.
-
Į keptuvę pilkite nedidelį samtį tešlos, pasukiokite keptuvę, kad masė pasiskirstytų plonu sluoksniu. Kepkite apie 1–2 minutes, kol kraštai pradės kilti. Apverskite ir kepkite dar minutę.
-
Jeigu blynai pradeda lipti – pakartotinai patepkite keptuvę. Geros kokybės keptuvėje to gali neprireikti kiekvieną kartą.
Patarimai:
-
20–30 minučių tešlos brinkinimas pagerina tekstūrą ir elastingumą.
-
Norite saldesnio varianto? Įmaišykite šaukštą cukraus į tešlą – idealiai tiks desertiniam įdarui.