INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
1 litras vandens (arba sultinio)
-
400 g konservuotų pomidorų (arba nuluptų šviežių)
-
2 morkos
-
1 paprika
-
1 svogūnas
-
1 bulvė (nebūtina)
-
1 sauja nevirtų ryžių
-
4 česnako skiltelės
-
1 saujelė petražolių
-
Druskos – pagal skonį
-
Pipirų – pagal skonį
-
Šiek tiek aliejaus (kepimui)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Puode užkaiskite vandenį arba sultinį ir sudėkite ryžius virti.
-
Kol ryžiai verda, keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną. Kai jis pradeda skaidrėti, sudėkite pjaustytą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Tuomet dėkite stambiai tarkuotas morkas bei smulkintą papriką – viską trumpai patroškinkite. Supilkite pomidorus su sultimis ir leiskite daržovėms pasitroškinti ant silpnos kaitros. Jei naudojate šviežius pomidorus, prieš tai nulupkite odeles ir supjaustykite juos kubeliais.
-
Kai ryžiai beveik išvirę, į sriubą įdėkite mažais kubeliais pjaustytą bulvę (jei naudojate). Kai ši suminkštės, supilkite anksčiau paruoštas daržoves, trumpai pavirkite ir nukelkite nuo ugnies.
-
Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Jei mėgstate, papildomai galite įberti ir kitų mėgstamų prieskonių.