Pomidorinė sriuba su ryžiais – greitai ir paprastai

Pomidorinė sriuba su ryžiais

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 1 litras vandens (arba sultinio)

  • 400 g konservuotų pomidorų (arba nuluptų šviežių)

  • 2 morkos

  • 1 paprika

  • 1 svogūnas

  • 1 bulvė (nebūtina)

  • 1 sauja nevirtų ryžių

  • 4 česnako skiltelės

  • 1 saujelė petražolių

  • Druskos – pagal skonį

  • Pipirų – pagal skonį

  • Šiek tiek aliejaus (kepimui)

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Puode užkaiskite vandenį arba sultinį ir sudėkite ryžius virti.

  2. Kol ryžiai verda, keptuvėje su trupučiu aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną. Kai jis pradeda skaidrėti, sudėkite pjaustytą česnaką ir pakepinkite dar minutę. Tuomet dėkite stambiai tarkuotas morkas bei smulkintą papriką – viską trumpai patroškinkite. Supilkite pomidorus su sultimis ir leiskite daržovėms pasitroškinti ant silpnos kaitros. Jei naudojate šviežius pomidorus, prieš tai nulupkite odeles ir supjaustykite juos kubeliais.

  3. Kai ryžiai beveik išvirę, į sriubą įdėkite mažais kubeliais pjaustytą bulvę (jei naudojate). Kai ši suminkštės, supilkite anksčiau paruoštas daržoves, trumpai pavirkite ir nukelkite nuo ugnies.

  4. Pagal skonį pagardinkite druska, pipirais ir smulkintomis petražolėmis. Jei mėgstate, papildomai galite įberti ir kitų mėgstamų prieskonių.