Purus varškės apkepas su manų kruopomis – švelnus skonis ir vaikystės nostalgija

Purus varškės apkepas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 6

  • 500 g varškės

  • 4 M dydžio kiaušiniai

  • 80 ml pieno

  • 4 šaukštai manų kruopų (arba avižinių / ryžių dribsnių)

  • 30 g sviesto

  • 2 šaukštai cukraus (arba medaus / kito saldiklio)

  • šiek tiek džiūvėsėlių

PARUOŠIMO EIGA

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti, kol ruošite likusius ingredientus. Jei vietoje manų naudojate dribsnius – elkitės taip pat.

  2. Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Kiaušinius atskirkite – trynius dėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir gerai išmaišykite. Įmaišykite varškę ir maišykite, kol masė taps vientisa.

  3. Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų – taip, kad apvertus dubenį jie liktų vietoje. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, o tada įmaišykite baltymus – atsargiai, kad nesusėstų. Maišykite tik tiek, kiek reikia masei suvienodinti.

  4. Kepimo formą patepkite sviestu ar aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite paruoštą masę, pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę. Kai apkepas pakils, sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite apie 30 min. Palaukite, kol šiek tiek pravės ir sutvirtės – tada pjaustykite ir skanaukite.

Patarimai:

  • Geriausiai tinka 9 % riebumo kvadratinėje pakuotėje esanti varškė – jos drėgmė ir riebalumas leidžia išgauti purų apkepą.

  • Baltymų standumas – sėkmės garantas. Gerai išplakite.

  • Norite šiek tiek aromato? Įberkite citrinos žievelės.