INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 6
-
500 g varškės
-
4 M dydžio kiaušiniai
-
80 ml pieno
-
4 šaukštai manų kruopų (arba avižinių / ryžių dribsnių)
-
30 g sviesto
-
2 šaukštai cukraus (arba medaus / kito saldiklio)
-
šiek tiek džiūvėsėlių
PARUOŠIMO EIGA
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Manų kruopas užpilkite pienu ir palikite brinkti, kol ruošite likusius ingredientus. Jei vietoje manų naudojate dribsnius – elkitės taip pat.
-
Minkštą sviestą ištrinkite su cukrumi. Kiaušinius atskirkite – trynius dėkite į sviesto ir cukraus mišinį ir gerai išmaišykite. Įmaišykite varškę ir maišykite, kol masė taps vientisa.
-
Kiaušinių baltymus plakite iki standžių putų – taip, kad apvertus dubenį jie liktų vietoje. Į varškės masę supilkite išbrinkusias manų kruopas, o tada įmaišykite baltymus – atsargiai, kad nesusėstų. Maišykite tik tiek, kiek reikia masei suvienodinti.
-
Kepimo formą patepkite sviestu ar aliejumi, pabarstykite džiūvėsėliais. Supilkite paruoštą masę, pašaukite į iki 220 °C įkaitintą orkaitę. Kai apkepas pakils, sumažinkite temperatūrą iki 200 °C ir kepkite apie 30 min. Palaukite, kol šiek tiek pravės ir sutvirtės – tada pjaustykite ir skanaukite.
Patarimai:
-
Geriausiai tinka 9 % riebumo kvadratinėje pakuotėje esanti varškė – jos drėgmė ir riebalumas leidžia išgauti purų apkepą.
-
Baltymų standumas – sėkmės garantas. Gerai išplakite.
-
Norite šiek tiek aromato? Įberkite citrinos žievelės.