Ingredientai (12 porcijų)
Tešlai:
-
4 stiklinės miltų (apytiksliai)
-
4 dideli kiaušiniai
-
5 šaukštai grietinės
-
Žiupsnelis druskos
Kepimui:
-
1 litras aliejaus
Sirupui:
-
200 g medaus
-
200 g cukraus
-
50 g sviesto
-
2 šaukštai vandens
-
1 šaukštas grietinės
Gaminimo eiga (daugiau nei 1 valanda):
-
Į dubenį sudėkite kiaušinius, grietinę, įberkite druskos ir dalį miltų.
-
Maišydami po truputį berkite likusius miltus – jų tikslus kiekis gali kisti priklausomai nuo miltų rūšies ir kiaušinių dydžio. Tešla turi būti minkšta, elastinga, bet nelipti prie rankų.
-
Paruoštą tešlą gerai „išmuškite“ į stalą ar kočėlu – tai padės jai tapti dar elastingesnei. Tešlą uždenkite plėvele ir palikite bręsti 1–2 valandoms.
-
Įkaitinkite puodą su aliejumi. Tešlą plonai iškočiokite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Kepkite aliejuje, kol taps auksinės spalvos ir traškūs. Išimkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalai.
-
Sirupui skirtus produktus sudėkite į puodą. Kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol įlašintas lašas į šaltą vandenį virsta minkštu sirupo kamuolėliu.
-
Lėkštėje dėkite pirmą lakštelių sluoksnį, užpilkite sirupu, toliau dėliokite sluoksniais – lakštai ir sirupas, kol gausite kūgio formos desertą.
-
Papuoškite riešutais, razinomis ar aguonomis. Leiskite desertui sustingti ir susigerti skoniais.