INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 12
-
700 g avienos
-
3,5 l vandens
-
2 didelės bulvės
-
2 vidutiniai pomidorai
-
2 morkos
-
150 g ryžių
-
1 didelė paprika
-
1 svogūnas
-
50 g pomidorų pastos
-
3 česnako skiltelės
-
Šiek tiek kalendros (arba petražolių su krapais)
-
Lauro lapai – pagal skonį
-
Druska – pagal skonį
-
Aitriosios paprikos ar adžikos – pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Iš vakaro avieną užmerkite šaltame vandenyje. Kitą dieną užvirkite vandenį, sudėkite mėsą ir svogūną, nugraibykite putas ir virkite apie 1 valandą.
-
Morkas sutarkuokite stambia tarka, pomidorus ir paprikas nuplikykite, nulupkite odelę ir kartu su morkomis pakepinkite nedideliame kiekyje aliejaus.
-
Išvirus mėsai, ją išimkite, svogūną išmeskite. Į sultinį sudėkite pakepintas daržoves, bulvių kubelius, lauro lapus, čili pipirą ir perplautus ryžius. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir grąžinkite į puodą. Virkite apie 40 minučių.
-
Pomidorų pastą kelias minutes apkepinkite aliejuje ir likus 15 min. iki virimo pabaigos supilkite į sriubą.
-
Išjungus kaitrą, sudėkite smulkintą česnaką ir kalendrą ar kitus žalumynus. Leiskite sriubai pastovėti bent 30 minučių. Patiekite su grietine, jei norisi – dar papildykite čili ar tabasco lašais.