Sotūs ir aromatingi ukrainietiški barščiai

Sotūs ir aromatingi ukrainietiški barščiai

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 500 g jautienos

  • 500 g kiaulienos

  • 300 g smulkintų kopūstų

  • 200 g bulvių

  • 2 burokėliai

  • 1 morka

  • 1 svogūnas

  • 1 paprika

  • 1 šaukštas pomidorų pastos

  • Aliejaus – troškinimui

  • Lauro lapų – pagal skonį

  • Druskos – pagal skonį

  • Pipirų – pagal skonį

Gaminimo eiga (trukmė – daugiau nei 1 valanda):

  1. Supjaustykite mėsą nedideliais kubeliais ir sudėkite į didelį puodą. Užpilkite 3 litrais šalto vandens, užvirinkite, sumažinkite kaitrą ir virkite ant silpnos ugnies apie 2 valandas – per tiek laiko mėsa taps ypač minkšta, o sultinys prisipildys skonio.

  2. Burokėlius nulupkite, supjaustykite plonomis juostelėmis ar sutarkuokite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, dėkite burokėlius ir trumpai pakepinkite. Uždenkite dangčiu ir troškinkite 10 min. Tuomet įmaišykite pomidorų pastą, uždenkite ir dar 20 min leiskite pasitroškinti. Atidėkite į šalį.

  3. Į puode esantį mėsos sultinį sudėkite smulkintus kopūstus, tuomet kubeliais arba juostelėmis pjaustytas bulves. Virkite, kol daržovės suminkštės.

  4. Morką nuskuskite ir supjaustykite šiaudeliais, svogūną – pusžiedžiais. Keptuvėje šias daržoves apkepinkite su šlakeliu aliejaus, tuomet sudėkite į puodą. Ten pat dėkite ir juostelėmis pjaustytą papriką.

  5. Į barščius dėkite troškintus burokėlius su pomidorų pasta. Dar pavirkite apie 10 minučių. Pagardinkite lauro lapais, pipirais ir druska. Išjunkite kaitrą, uždenkite puodą ir palikite sriubą pastovėti 20 minučių, kad visi skoniai persipintų.

  6. Patiekite tradiciškai – su šaukštu riebios grietinės ir šiltomis mielinėmis bandelėmis, apteptomis česnakiniu sviestu.