Tobulo gaivumo agurkų ir graikiško jogurto padažas „Tzatziki“

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1 stiklinė graikiško jogurto

  • 2 trumpavaisiai agurkai

  • 2 česnako skiltelės

  • 1 šaukštas alyvuogių aliejaus

  • 1 šaukštas šviežių citrinų sulčių (maždaug iš ketvirčio citrinos)

  • Druska – pagal skonį

  • Juodieji pipirai – pagal skonį

Gaminimo būdas (~10 min):

  1. Paruoškite agurkus:
    Agurkus stambiai sutarkuokite, tuomet gerai nuspauskite rankomis, kad pasišalintų perteklinis skystis. Taip išvengsite per skystos padažo konsistencijos.

  2. Sumaišykite:
    Į dubenį sudėkite jogurtą, nuspaustus agurkus, labai smulkiai sukapotą česnaką, šviežias citrinų sultis ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite.

  3. Pagardinkite:
    Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Padažą padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių – taip skoniai susijungs ir taps dar išraiškingesni. Galite laikyti ir per naktį.