Ingredientai (4 porcijoms):
-
1 stiklinė graikiško jogurto
-
2 trumpavaisiai agurkai
-
2 česnako skiltelės
-
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
-
1 šaukštas šviežių citrinų sulčių (maždaug iš ketvirčio citrinos)
-
Druska – pagal skonį
-
Juodieji pipirai – pagal skonį
Gaminimo būdas (~10 min):
-
Paruoškite agurkus:
Agurkus stambiai sutarkuokite, tuomet gerai nuspauskite rankomis, kad pasišalintų perteklinis skystis. Taip išvengsite per skystos padažo konsistencijos. -
Sumaišykite:
Į dubenį sudėkite jogurtą, nuspaustus agurkus, labai smulkiai sukapotą česnaką, šviežias citrinų sultis ir alyvuogių aliejų. Viską gerai išmaišykite. -
Pagardinkite:
Pagal skonį įberkite druskos ir pipirų. Padažą padėkite į šaldytuvą bent 30 minučių – taip skoniai susijungs ir taps dar išraiškingesni. Galite laikyti ir per naktį.