INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 5
-
2,5 stiklinės stambių avižinių dribsnių
-
0,5 stiklinės kokosų aliejaus (galima naudoti ir kitą neutralaus skonio aliejų ar sviestą)
-
0,5 stiklinės kokoso drožlių
-
0,5 stiklinės mėgstamų riešutų (pvz. anakardžių, lazdynų, žemės riešutų ir kt.)
-
0,5 stiklinės medaus (arba klevų/agavos sirupo)
-
1/4 stiklinės įvairių sėklų (pvz. moliūgų, saulėgrąžų, linų)
-
1/4 stiklinės džiovintų vaisių (abrikosų, razinų, spanguolių ar kt.)
-
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
-
1 šaukštelis cinamono
-
1/4 šaukštelio druskos
-
1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
GAMINIMO EIGA
Paruošimo trukmė: apie 1 val.
-
Riešutus stambiai supjaustykite ir dubenyje sumaišykite su avižiniais dribsniais bei pasirinktu sėklų mišiniu.
-
Kokosų aliejų ištirpinkite ir sumaišykite su medumi, vanile, druska bei prieskoniais. Gauta mase palaipsniui užpilkite avižinę masę, maišydami, kad viskas tolygiai pasidengtų.
-
Mišinį tolygiai paskleiskite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
-
Kepkite iki 160 °C įkaitintoje orkaitėje apie 30–40 minučių, kas 10–15 min. lengvai pamaišydami, kad nepridegtų.
-
Ištraukus iš orkaitės, įmaišykite kokoso drožles ir supjaustytus džiovintus vaisius. Leiskite granolai visiškai atvėsti – tada ji taps traški. Laikykite sandariame inde sausoje vietoje arba gardžiuokitės iškart.