Traškūs naminiai čeburėkai su sultingu įdaru

Čeburėkai su sultingu įdaru

INGREDIENTAI:

Porcijų skaičius: 20

Tešlai:

  • 500 g kvietinių miltų

  • 350 ml vandens

  • 3 šaukštai aliejaus

  • žiupsnelis druskos

Kepimui:

  • 500 ml aliejaus

Įdarui:

  • 450 g kiaulienos faršo (galima rinktis ir kitą mėgstamą)

  • 1 kiaušinis

  • 1 svogūnas

  • 3 česnako skiltelės

  • 1 pundelis krapų

  • žiupsnelis pipirų

PARUOŠIMO BŪDAS:

Paruošimo laikas: Apie 1 val.

  1. Tešlai į dubenį supilkite šiltą vandenį, aliejų ir suberkite druską sumaišytą su miltais. Pamažu pilkite vandenį į miltus ir minkykite apie 10 min., kol tešla taps minkšta, elastinga.

  2. Įdarui smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką ir krapus. Sudėkite į faršą, įmuškite kiaušinį, pagardinkite pipirais ir gerai išmaišykite.

  3. Imkite nedidelį gabalėlį tešlos ir iškočiokite ploną apskritimą ant miltuoto paviršiaus. Įdėkite šaukštą faršo, perlenkite ir kraštus tvirtai užspauskite šakute.

  4. Keptuvėje įkaitinkite daug aliejaus ir čeburėkus kepkite iki gražios auksinės spalvos iš abiejų pusių.

💡 Patarimas: Kad čeburėkai būtų traškūs, tešlą kočiokite kuo ploniau, o aliejų gerai įkaitinkite – tai svarbiausia tobulo rezultato sąlyga.