Aštrus jautienos troškinys su pupelėmis – sotus ir kvapnus pasirinkimas vakarienei

Aštrus jautienos troškinys su pupelėmis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 4

  • 800 g konservuotų pomidorų be odelių (savo sultyse)

  • 500 g maltos jautienos (arba kitos mėgstamos mėsos)

  • 400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže

  • 1 didelė raudonoji paprika

  • 1 didelis svogūnas

  • 1 aitrioji paprika

  • 3 česnako skiltelės

  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių

  • Žiupsnelis juodųjų pipirų

  • Aliejaus kepimui – pagal poreikį

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: apie 45 min.

  1. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis suminkštės.

  2. Įdėkite susmulkintą česnaką ir juostelėmis pjaustytą papriką. Kepkite, kol paprika suminkštės. Įmaišykite ir smulkintą aitriąją papriką.

  3. Suberkite faršą, apibarstykite prieskoniais ir kepkite maišydami, kol mėsa pakeis spalvą. Naudodami mentelę, mėsą smulkinkite, kad neliktų gabalų.

  4. Supilkite konservuotus pomidorus (kartu su sultimis) bei pupeles. Jeigu reikia, pomidorus šiek tiek pasmulkinkite mentele.

  5. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 20–30 minučių, vis pamaišydami.

  6. Nuimkite dangtį, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Pagal poreikį įberkite druskos, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, jei norisi skystesnio troškinio.

  7. Troškinkite dar kelias minutes, kad visi skoniai susijungtų.

  8. Patiekite su tarkuotu sūriu, česnakine duonele, ryžiais arba makaronais.