INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 4
-
800 g konservuotų pomidorų be odelių (savo sultyse)
-
500 g maltos jautienos (arba kitos mėgstamos mėsos)
-
400 g konservuotų raudonųjų pupelių aitriame padaže
-
1 didelė raudonoji paprika
-
1 didelis svogūnas
-
1 aitrioji paprika
-
3 česnako skiltelės
-
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
-
Žiupsnelis juodųjų pipirų
-
Aliejaus kepimui – pagal poreikį
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 45 min.
-
Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol šis suminkštės.
-
Įdėkite susmulkintą česnaką ir juostelėmis pjaustytą papriką. Kepkite, kol paprika suminkštės. Įmaišykite ir smulkintą aitriąją papriką.
-
Suberkite faršą, apibarstykite prieskoniais ir kepkite maišydami, kol mėsa pakeis spalvą. Naudodami mentelę, mėsą smulkinkite, kad neliktų gabalų.
-
Supilkite konservuotus pomidorus (kartu su sultimis) bei pupeles. Jeigu reikia, pomidorus šiek tiek pasmulkinkite mentele.
-
Uždenkite puodą dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies apie 20–30 minučių, vis pamaišydami.
-
Nuimkite dangtį, paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Pagal poreikį įberkite druskos, įpilkite šiek tiek vandens ar sultinio, jei norisi skystesnio troškinio.
-
Troškinkite dar kelias minutes, kad visi skoniai susijungtų.
-
Patiekite su tarkuotu sūriu, česnakine duonele, ryžiais arba makaronais.