Greita gvakamolė su kalendra ir aitriąja paprika – ideali užtepėlė per 10 minučių

Greita gvakamolė su kalendra ir aitriąja paprika

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 2 prinokę dideli avokadai

  • ½ nedidelio svogūno

  • 1 aitri paprika

  • 1 pomidoras (nebūtina)

  • 1 žalioji citrina

  • Maža saujelė kalendros

  • Druska pagal skonį

Gaminimo eiga (~10 min.):

  1. Paruoškite avokadus:
    Perpjaukite kiekvieną avokadą išilgai, išimkite kauliuką ir išskobkite minkštimą į dubenį.

  2. Sutrinkite:
    Avokado minkštimą sutrinkite šakute, kol gausite norimos konsistencijos tyrę. Norint švelnesnio rezultato, galite naudoti piestelę arba trintuvą.

  3. Supjaustykite pomidorą:
    Jeigu naudojate, smulkiai supjaustykite pomidorą mažais kubeliais. Norint išvengti odelės, galite jį nulupti.

  4. Smulkinkite daržoves ir žoleles:
    Labai smulkiai sukapokite svogūną ir kalendrą. Aitriąją papriką supjaustykite plonais griežinėliais. Jei norite švelnesnio gvako, pašalinkite sėklas.

  5. Sumaišykite:
    Į avokadų tyrę sudėkite visas paruoštas daržoves ir žalumynus. Išspauskite žaliosios citrinos sultis, įberkite druskos ir viską gerai išmaišykite.

Patarimai:

  • Skonis bus dar intensyvesnis, jei prieš patiekiant gvakamolę palaikysite 10–15 min. šaldytuve.

  • Jei neturite kalendros – galite naudoti petražoles, tačiau skonis bus kitoks.

  • Ši gvakamolė idealiai tinka prie traškučių, keptų daržovių ar tepti ant skrebučio.