INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 16
-
400 g sausainių („Gaidelio“ tipo)
-
380 g saldinto kondensuoto pieno (1 skardinė)
-
180 g sviesto
-
50 g graikinių riešutų (nebūtina)
-
2 šaukštai kakavos (su kaupu)
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius – ne iki trupinių, kad išliktų maloni struktūra. Jei naudosite riešutus, juos susmulkinkite ir sumaišykite su sausainiais.
-
Prikaistuvyje ištirpinkite sviestą, tuomet supilkite kondensuotą pieną ir suberkite kakavą. Kaitinkite ant vidutinės kaitros, maišydami, kol masė taps vientisa ir šiek tiek sutirštės.
-
Paruoštą kremą užpilkite ant sausainių. Išmaišykite labai kruopščiai – visi sausainiai turi būti padengti šokoladine mase. Palikite pravėsti.
-
Išklokite stalviršį ar lentelę kepimo popieriumi. Sudėkite masę ir formuokite norimą tinginio formą – spaudžiant rankomis ar pasinaudodami popieriumi.
-
Paruoštą tinginį perkelkite į šaldytuvą ir palikite sustingti bent 5–6 valandoms, dar geriau – nakčiai.
-
Sustingusį desertą supjaustykite riekelėmis ir patiekite.
💡 Patarimai:
• Svarbu naudoti tikrą sviestą ir originalų saldintą kondensuotą pieną – kitaip desertas gali nesukietėti taip, kaip reikia.
• Norint papildomo skonio, naudokite paskrudintus riešutus, džiovintus vaisius ar net kapotą šokoladą.