Lengvai paruošiamas Kuršėnų vyniotinis su nostalgišku skoniu

Lengvai paruošiamas Kuršėnų vyniotinis

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 8

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai

  • 4 šaukštai cukraus

  • 4 šaukštai kvietinių miltų

  • 1 žiupsnelis druskos

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 180 g riebesnės varškės

  • 180 g kambario temperatūros sviesto

  • 180 g saldinto kondensuoto pieno

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • Cukraus pudros pagal poreikį

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

  2. Atskirai plakite kiaušinių baltymus ir trynius.

  3. Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios, purios masės (~3 min).

  4. Į trynių masę dalimis įsijokite miltus, viską švelniai išmaišykite.

  5. Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų – jos turi likti dubenyje apvertus.

  6. Atsargiai įmaišykite baltymus į trynių ir miltų masę – naudokite mentelę.

  7. Kepimo skardą (44×29 cm) išklokite popieriumi. Tešlą tolygiai paskleiskite ir kepkite 10–12 min.

  8. Iškepusį biskvitą išverskite ant virtuvinio rankšluosčio, nulupkite popierių ir, kol dar šiltas, susukite. Palikite atvėsti.

  9. Kremui sviestą plakite su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri. Varškę pertrinkite ir įmaišykite į kremą.

  10. Atvėsusį biskvitą išvyniokite, tolygiai paskleiskite įdarą ir vėl susukite.

  11. Vyniotinį perkelkite į lėkštę, šaldykite bent 2 valandas. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.