Lengvai paruošiamas Kuršėnų vyniotinis su nostalgišku skoniu

Lengvai paruošiamas Kuršėnų vyniotinis

INGREDIENTAI

Porcijų kiekis: 8

Biskvitui:

  • 4 kiaušiniai
  • 4 šaukštai cukraus
  • 4 šaukštai kvietinių miltų
  • 1 žiupsnelis druskos
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Įdarui:

  • 180 g riebesnės varškės
  • 180 g kambario temperatūros sviesto
  • 180 g saldinto kondensuoto pieno
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

Papuošimui:

  • Cukraus pudra pagal poreikį

PARUOŠIMAS

Paruošimo laikas: apie 30 min.

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
  2. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus.
  3. Trynius plakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi apie 3 min., kol masė taps puri ir šviesi.
  4. Į trynių masę dalimis įmaišykite miltus, švelniai perlenkdami.
  5. Baltymus su druska plakite iki standžių putų – jos turi likti dubenyje apvertus.
  6. Atsargiai įmaišykite baltymus į trynių ir miltų masę mentelėmis.
  7. Iškočiokite arba paskirstykite tešlą 44×29 cm kepimo formoje, išklotoje kepimo popieriumi.
  8. Kepkite 10–12 min., kol biskvitas paruduos ir lengvai prispaudus spyruokš.
  9. Iškepusį biskvitą išverskite ant švaraus rankšluosčio, nuimkite kepimo popierių ir, kol dar šiltas, susukite su rankšluosčiu. Palikite atvėsti.
  10. Kremui sviestą plakite su kondensuotu pienu ir vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri. Varškę pertrinkite ir įmaišykite į kremą.
  11. Atvėsusį biskvitą išvyniokite, tolygiai paskleiskite kremą ir vėl susukite į vyniotinį.
  12. Perkelkite į lėkštę ir šaldykite bent 2 val. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.