INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 8
Biskvitui:
-
4 kiaušiniai
-
4 šaukštai cukraus
-
4 šaukštai kvietinių miltų
-
1 žiupsnelis druskos
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Įdarui:
-
180 g riebesnės varškės
-
180 g kambario temperatūros sviesto
-
180 g saldinto kondensuoto pieno
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
Papuošimui:
-
Cukraus pudros pagal poreikį
PARUOŠIMAS
Paruošimo laikas: apie 30 min.
-
Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.
-
Atskirai plakite kiaušinių baltymus ir trynius.
-
Trynius išplakite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki šviesios, purios masės (~3 min).
-
Į trynių masę dalimis įsijokite miltus, viską švelniai išmaišykite.
-
Baltymus su žiupsneliu druskos išplakite iki standžių putų – jos turi likti dubenyje apvertus.
-
Atsargiai įmaišykite baltymus į trynių ir miltų masę – naudokite mentelę.
-
Kepimo skardą (44×29 cm) išklokite popieriumi. Tešlą tolygiai paskleiskite ir kepkite 10–12 min.
-
Iškepusį biskvitą išverskite ant virtuvinio rankšluosčio, nulupkite popierių ir, kol dar šiltas, susukite. Palikite atvėsti.
-
Kremui sviestą plakite su kondensuotu pienu bei vaniliniu cukrumi, kol masė taps puri. Varškę pertrinkite ir įmaišykite į kremą.
-
Atvėsusį biskvitą išvyniokite, tolygiai paskleiskite įdarą ir vėl susukite.
-
Vyniotinį perkelkite į lėkštę, šaldykite bent 2 valandas. Prieš patiekiant apibarstykite cukraus pudra.