INGREDIENTAI
Porcijų skaičius: 10
Tešlai:
-
650 g kvietinių miltų
-
200 g cukraus
-
200 g medaus
-
2 kiaušiniai
-
100 g sviesto
-
2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių
-
1 šaukštelis cinamono
-
1 šaukštelis maltų gvazdikėlių
Kremui:
-
600 g grietinės
-
400 ml riebios (35%) grietinėlės
-
200 g cukraus
-
Sultys iš 1 citrinos
GAMINIMAS
Paruošimo laikas: apie 1 val.
-
Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, medų ir cukrų. Kaitinkite maišydami, kol viskas susijungs ir cukrus ištirps. Leiskite masei kiek atvėsti, tada įmaišykite išplaktus kiaušinius.
-
Į masę įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Užminkykite vientisą tešlą.
-
Padalykite tešlą į 5–7 dalis. Iškočiokite labai plonus lakštus – jų skersmuo turėtų būti šiek tiek didesnis nei 24–26 cm, kad liktų kraštų nupjovimui.
-
Kepkite kiekvieną lakštą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 3–4 minutes, kol gražiai paruduos. Apipjaustykite kraštus, o likučius pasilikite papuošimui.
-
Kremui plakite grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę.
-
Sluoksniuokite tortą formoje: lakštas, kremas, ir taip iki galo. Viršui paskirkite šiek tiek kremo ir apibarstykite trupiniais.
-
Per naktį palaikykite šaldytuve. Ryte nuimkite formos žiedą, šonus apibarstykite trupiniais arba riešutais. Dekoruokite pagal norą.