Medaus tortas – klasika, kuri tirpsta burnoje

Medaus tortas

INGREDIENTAI

Porcijų skaičius: 10

Tešlai:

  • 650 g kvietinių miltų

  • 200 g cukraus

  • 200 g medaus

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g sviesto

  • 2 nubraukti šaukšteliai kepimo miltelių

  • 1 šaukštelis cinamono

  • 1 šaukštelis maltų gvazdikėlių

Kremui:

  • 600 g grietinės

  • 400 ml riebios (35%) grietinėlės

  • 200 g cukraus

  • Sultys iš 1 citrinos

GAMINIMAS

Paruošimo laikas: apie 1 val.

  1. Į nedidelį puodą sudėkite sviestą, medų ir cukrų. Kaitinkite maišydami, kol viskas susijungs ir cukrus ištirps. Leiskite masei kiek atvėsti, tada įmaišykite išplaktus kiaušinius.

  2. Į masę įsijokite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, cinamonu ir gvazdikėliais. Užminkykite vientisą tešlą.

  3. Padalykite tešlą į 5–7 dalis. Iškočiokite labai plonus lakštus – jų skersmuo turėtų būti šiek tiek didesnis nei 24–26 cm, kad liktų kraštų nupjovimui.

  4. Kepkite kiekvieną lakštą iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 3–4 minutes, kol gražiai paruduos. Apipjaustykite kraštus, o likučius pasilikite papuošimui.

  5. Kremui plakite grietinę su cukrumi ir citrinos sultimis. Įmaišykite iki standumo išplaktą grietinėlę.

  6. Sluoksniuokite tortą formoje: lakštas, kremas, ir taip iki galo. Viršui paskirkite šiek tiek kremo ir apibarstykite trupiniais.

  7. Per naktį palaikykite šaldytuve. Ryte nuimkite formos žiedą, šonus apibarstykite trupiniais arba riešutais. Dekoruokite pagal norą.