Rūgštynių sriuba su šonine ir kiaušiniu – nostalgiškas skonis iš vaikystės

Rūgštynių sriuba su šonine ir kiaušiniu

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 1,5 l mėsos sultinio (arba vanduo su 1 kokybišku sultinio kubeliu)

  • 3 bulvės

  • 1 pundelis šviežių rūgštynių

  • 2 kiaušiniai

  • 100 g šaltai rūkytos šoninės

  • Druska – pagal skonį

  • Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį

  • Grietinės – patiekiant

Paruošimo būdas (apie 20 min.):

  1. Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje, kol išsiskirs riebalai ir gabalėliai apskrus.

  2. Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas nedideliais kubeliais.

  3. Užvirinkite sultinį puode. Į jį sudėkite bulves ir apkeptą šoninę. Virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.

  4. Tuo metu rūgštynes gerai nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes, kol rūgštynės suminkštės. Pagardinkite pipirais ir druska.

  5. Lengvai išplakite kiaušinius, plona srovele supilkite juos į verdančią sriubą ir maišydami užvirkite. Taip pat galite pasirinkti kitą variantą – sriubą patiekti su į kiekvieną lėkštę įdėtu kietai ar minkštai virtu kiaušiniu be lukšto.

  6. Patiekiant į kiekvieną lėkštę įdėkite šaukštą grietinės – ji puikiai subalansuos rūgštelę.