Ingredientai (4 porcijoms):
-
1,5 l mėsos sultinio (arba vanduo su 1 kokybišku sultinio kubeliu)
-
3 bulvės
-
1 pundelis šviežių rūgštynių
-
2 kiaušiniai
-
100 g šaltai rūkytos šoninės
-
Druska – pagal skonį
-
Maltų juodųjų pipirų – pagal skonį
-
Grietinės – patiekiant
Paruošimo būdas (apie 20 min.):
-
Šoninę supjaustykite mažais gabalėliais ir apkepkite sausoje keptuvėje, kol išsiskirs riebalai ir gabalėliai apskrus.
-
Nuskuskite bulves ir supjaustykite jas nedideliais kubeliais.
-
Užvirinkite sultinį puode. Į jį sudėkite bulves ir apkeptą šoninę. Virkite apie 15 minučių, kol bulvės suminkštės.
-
Tuo metu rūgštynes gerai nuplaukite, susmulkinkite ir suberkite į sriubą. Pavirkite dar kelias minutes, kol rūgštynės suminkštės. Pagardinkite pipirais ir druska.
-
Lengvai išplakite kiaušinius, plona srovele supilkite juos į verdančią sriubą ir maišydami užvirkite. Taip pat galite pasirinkti kitą variantą – sriubą patiekti su į kiekvieną lėkštę įdėtu kietai ar minkštai virtu kiaušiniu be lukšto.
-
Patiekiant į kiekvieną lėkštę įdėkite šaukštą grietinės – ji puikiai subalansuos rūgštelę.