INGREDIENTAI
-
300 g kvietinių miltų
-
300 ml pieno (apytiksliai)
-
3 kiaušiniai
-
120 g sviesto
-
4 šaukštai cukraus
-
1 šaukštelis vanilinio cukraus
-
1 šaukštelis kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
-
Kiaušinius sudėkite į dubenį ir išplakite su paprastu bei vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.
-
Ištirpintą ir pravėsusį sviestą supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite, tada supilkite ir pieną.
-
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir berkite į kiaušinių mišinį po truputį, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Tešlos tirštumas turėtų būti panašus į grietinę – jei per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, jei per skysta – šiek tiek miltų.
-
Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę (arba elektrinę čirvinę), patepkite sviestu ir pilkite šaukštą tešlos į kiekvieną formą. Kepkite iki gražios auksinės spalvos.