Skanūs čirviniai blynai – purūs, kvapnūs ir tobuli savaitgalio rytams

čirviniai blynai

INGREDIENTAI

  • 300 g kvietinių miltų

  • 300 ml pieno (apytiksliai)

  • 3 kiaušiniai

  • 120 g sviesto

  • 4 šaukštai cukraus

  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus

  • 1 šaukštelis kepimo miltelių

PARUOŠIMO BŪDAS

Paruošimo laikas: Apie 30 min.

  1. Kiaušinius sudėkite į dubenį ir išplakite su paprastu bei vaniliniu cukrumi, kol masė taps šviesi ir puri.

  2. Ištirpintą ir pravėsusį sviestą supilkite į kiaušinių masę, išmaišykite, tada supilkite ir pieną.

  3. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir berkite į kiaušinių mišinį po truputį, nuolat maišydami, kad neliktų gumuliukų. Tešlos tirštumas turėtų būti panašus į grietinę – jei per tiršta, įpilkite šiek tiek pieno, jei per skysta – šiek tiek miltų.

  4. Įkaitinkite čirvinių blynų keptuvę (arba elektrinę čirvinę), patepkite sviestu ir pilkite šaukštą tešlos į kiekvieną formą. Kepkite iki gražios auksinės spalvos.