Švelni panakota su braškių sluoksniu – desertas kiekvienai progai

Švelni panakota su braškių sluoksniu

Ingredientai (6 porcijoms):

  • 500 g braškių

  • 200 ml grietinėlės (35 % riebumo)

  • 200 ml pieno

  • 150 g cukraus

  • 70 ml vandens

  • 3,5 šaukštelio želatinos

  • Šiek tiek vanilinio cukraus

Gaminimo eiga (~20 min.):

  1. Želatinos paruošimas:
    Želatiną užpilkite šaltu vandeniu ir leiskite jai išbrinkti (apie 15 min.). Tuomet pašildykite ją garų vonelėje, kol visiškai ištirps.

  2. Panakotos pagrindas:
    Į puodą supilkite grietinėlę ir pieną. Suberkite 80 g cukraus ir vanilinį cukrų. Kaitinkite maišydami, kol cukrus ištirps. Supilkite ištirpintą želatiną ir viską gerai išmaišykite. Gautą mišinį išpilstykite į stiklines ar indelius ir padėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.

  3. Braškių užpilas:
    Likusius 70 g cukraus sumaišykite su trintomis braškėmis. Kai panakota pilnai sustings, užpilkite paruoštą braškių masę ant viršaus.