Ingredientai (4 porcijoms):
-
300 g krabų lazdelių
-
3 kiaušiniai
-
100 g kvietinių miltų
-
3 šaukštai majonezo
-
1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos
-
Žiupsnelis kapotų krapų
-
Druskos – pagal skonį
Padažui:
-
4 šaukštai majonezo
-
1 šaukštas grietinės
-
1 česnako skiltelė
Gaminimo eiga (~30 min.):
-
Tešlos paruošimas:
Į dubenį įmuškite visus kiaušinius, įdėkite majonezo, suberkite miltus, saldžiosios paprikos miltelius, kapotus krapus ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos, gana tirštos masės. -
Krabų lazdelių kepimas:
Kiekvieną krabų lazdelę perpjaukite išilgai. Tuomet pavoliokite paruoštoje tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptas lazdeles padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius. -
Padažas:
Sumaišykite majonezą su grietine ir įspauskite česnako skiltelę. Viską išmaišykite ir patiekite kartu su karštomis krabų lazdelėmis.