Traškūs krabų lazdelių kąsneliai tešloje – greitas užkandis su česnakiniu padažu

Traškūs krabų lazdelių kąsneliai tešloje

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 300 g krabų lazdelių

  • 3 kiaušiniai

  • 100 g kvietinių miltų

  • 3 šaukštai majonezo

  • 1 šaukštelis maltos saldžiosios paprikos

  • Žiupsnelis kapotų krapų

  • Druskos – pagal skonį

Padažui:

  • 4 šaukštai majonezo

  • 1 šaukštas grietinės

  • 1 česnako skiltelė

Gaminimo eiga (~30 min.):

  1. Tešlos paruošimas:
    Į dubenį įmuškite visus kiaušinius, įdėkite majonezo, suberkite miltus, saldžiosios paprikos miltelius, kapotus krapus ir druskos pagal skonį. Viską gerai išmaišykite iki vientisos, gana tirštos masės.

  2. Krabų lazdelių kepimas:
    Kiekvieną krabų lazdelę perpjaukite išilgai. Tuomet pavoliokite paruoštoje tešloje ir dėkite į įkaitintą keptuvę su trupučiu aliejaus. Kepkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Iškeptas lazdeles padėkite ant popierinės servetėlės, kad susigertų riebalų perteklius.

  3. Padažas:
    Sumaišykite majonezą su grietine ir įspauskite česnako skiltelę. Viską išmaišykite ir patiekite kartu su karštomis krabų lazdelėmis.