Ingredientai (4 porcijoms): 300 g vištienos krūtinėlės (2 gabalėliai) 1 didelė romėninių salotų galvutė (ar kitos tvirtos lapinės salotos) 4 riekelės šviesios duonos (čiabata, forma […]
Purūs naminiai vafliai – klasikinis receptas šiltiems savaitgalio rytams
Reikės (apie 12 porcijų): 300 g miltų (apytiksliai) 250 ml pieno 130 g sviesto 100 g cukraus 3 dideli kiaušiniai 1,5 šaukštelio vanilinio cukraus 1 […]
Kremiška manų košė iš vaikystės – švelni, soti ir jauki pusryčių klasika
Ingredientai (4 porcijoms): 300 g vištienos krūtinėlės (2 gabalėliai) 1 didelė romėninių salotų galvutė (ar kitos tvirtos lapinės salotos) 4 riekelės šviesios duonos (čiabata, forma […]
Trapūs sviestiniai sausainiai, kuriuos paruoš net pradedantysis – nesudėtinga ir gardu!
Reikės (apie 20 vienetų): 320 g kvietinių miltų 190 g cukraus 2 kiaušiniai 170 g minkšto sviesto (kambario temperatūros) 8 g vanilinio cukraus 5 g […]
Rūgštynių sriuba su vištiena ir bulvėmis – lengvas ir skanus patiekalas pietums
Ingredientai (4 porcijoms): 1,5 l daržovių arba mėsos sultinio Apie 400 g vištienos šlaunelių mėsos 3 bulvės 2 kietai virti kiaušiniai 1 pundelis šviežių rūgštynių […]
Minkšti mieliniai blynai – purumo garantas kiekvienam rytui
Ingredientai (10 porcijų): 500 ml pieno 500 g kvietinių miltų (apytikriai) 3 kiaušiniai 50 g ištirpinto sviesto 3 šaukštai cukraus 7 g sausų mielių (arba […]
Traški kepta duona su česnakiniu sūrio užpilu
INGREDIENTAI (4 porcijoms): 340 g šviesios duonos (pvz., „Gudobelės“) Aliejaus kepimui Druskos pagal skonį Padažui: 175 g natūralaus skonio lydyto sūrelio 50 g tarkuoto sūrio […]
Gaivios ryžių salotos su krabų lazdelėmis ir agurku
Ingredientai (3–4 porcijoms): 150 g krabų lazdelių 150 g konservuotų kukurūzų 100 g ryžių 1 trumpavaisis agurkas Majonezo pagal skonį Paruošimo būdas (apie 20 min.): […]
Čirviniai blynai – nostalgiškas gardumynas iš vaikystės
INGREDIENTAI (5 porcijoms): 400 ml pieno 250 g kvietinių miltų 3 kiaušiniai 4 šaukštai cukraus 3 šaukštai aliejaus Žiupsnelis druskos PARUOŠIMO BŪDAS (apie 30 min.): […]
Kreminiai makaronai su sultingomis krevetėmis ir tirštu sūrio padažu
Ingredientai (3 porcijoms): 350 g krevečių be kevalo 100 g spagečių (arba kitų makaronų) 3 skiltelės česnako 2 šaukštai alyvuogių aliejaus ¼ šaukštelio druskos Kremui: […]
